Nem indulnak a humanisták

2010. február 08. 20:02

A szervezeti infrastruktúra hiányosságai miatt maradnak távol a választástól.

2010. február 08. 20:02
„Az EP kampány folyamán számomra egyértelművé vált: a Humanista Párt eljutott egy korlátig. Az a fajta szervezettség, amivel rendelkezünk – ami lényegében továbbra is egy nagy, bizonyos hadnemekben hatékonyan harcoló törzsre emlékeztet – ahhoz volt elég, hogy eddig eljussunk” - írja blogjában Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke.

Ha a humanisták indultak volna a választásokon, az LMP-t vagy a Tamás Gáspár Miklós fémjelezte Zöld Baloldalt támogatták volna, különböző szempontok miatt azonban egyiket sem teszik. Várady a zöldpártról azt írja, hogy „[az LMP szerint] a hiba nem a rendszerben van, csak rosszul használják azt.” A Humanista Párt pedig önmeghatározása szerint rendszerellenes.

Váradyék a Zöld Baloldallal együtt annak szervezetlensége miatt nem indulnak. „A Zöld Baloldal radikális, azonban 2010. évi szervezettsége, összetétele sajnos a mai napig homályos maradt a számomra. A mozgalomba meglehetősen beágyazott emberként sem tudtam rendesen eligazodni a szervezeten.” A humanista pártelnök szavazóinak azt ajánlja, adják egyéni ízlés szerint kopogtatócéduláikat az LMP-nek vagy a ZB-nek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. február 09. 10:38
tamás gazsi mohásodik ?
states
2010. február 09. 06:01
Tamás Gazsi-féle ZB indul? Mert az EP-választás óta, amit feladtak emlékezetem szerint, nem is hallani róluk.
kinai
2010. február 09. 01:14
A hírnek őszintén örülök. Az LMP-t, akárhogy is próbáltam, nem tudtam őszintén megutálni, sőt, egész elviselhető bandának tűnik, pedig ösztönösen irtózom az idealista mozgalmároktól meg a "politikusok nélküli politika" jellegű marhaságoktól. A humanista mozgalom nevű jól szervezett, nemzetközi ateista szekta, amelyet egy bolond argentin alapított a spangliszagú hatvanas években - illetve az ehhez kötődő Humanista Párt - ezzel szemben kifejezetten taszító szervezet. Az LMP jól járt, hogy megszabadult tőlük, bár ettől még nem költözök fel a Corvin tetőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!