Vége a harmadik köztársaságnak?

2010. február 01. 19:15

Debreczeni József szerint baljóslatú a jövő, a Fidesz negyedik köztársaságot akar.

2010. február 01. 19:15
Az MDF képviselőjelöltje a köztársaság napja alkalmából rendezett konferencián azt mondta: a magyar demokrácia, a köztársaság is válságban van, és ezt „magunknak köszönhetjük”. Úgy vélte, baljóslatú a jövő, és lehet, hogy jövőre az Országgyűlés épületében nem lesz megemlékezés a köztársaságról. Mint fogalmazott: elég nagy bajnak kell lennie, ha elszánta magát, hogy belép a politikába. Debreczeni szerint a választáson a legkomolyabb veszély, hogy olyan politikai erő szerez többséget, amely másfajta alkotmányos szisztémát akar bevezetni, egy „negyedik köztársaságot”.

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke szerint Magyarországon nem a rendszer került válságba, hanem az „ósdi politikai eszmékhez” fűződő viszony. A jelenlegi nagy belpolitikai átrendeződés büntetés azért, mert nem tudtak együtt mozdulni a korral. Majtényi László, az ORTT volt elnöke azt mondta: az alkotmány megvédhető és meg is kell védeni, ez a nem könnyű feladat pedig a baloldalra hárul.

Vitányi Iván szocialista politikus úgy vélekedett: van ok az ünneplésre, elérkeztünk 20. évhez, és ünneplésre érdemesek az elmúlt években megkezdett reformok, amelyeket minden nehézség ellenére nemzetközi elismeréssel sikerült végrehajtani. Hozzátette: a lakosság sérelme nélkül teremtették meg az államháztartás, a költségvetés szolid fegyelmét és egyensúlyát, amely nélkül minden terv és ígéret bukásra van ítélve. Vitányi szerint erre normális, nem felzaklatott légkörben azt lett volna a válasz, hogy országszerte, pártkülönbség nélkül örömtüzeket gyújtanak.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2010. február 02. 11:41
Éppen ellenkezőleg, most jön az átmenet utáni köztársaság. Végre megszabadulunk a komcsiktól, már nem lesznek képesek visszatérni a hatalomba.
drkovax
2010. február 02. 09:16
Hány éves vagy te királyfi ? Már a '90-'94-es időszakban egyértelműen exponálta magát az SZDSZ-ben.
Szenzor
2010. február 02. 06:34
"Majtényi László, az ORTT volt elnöke azt mondta: az alkotmány megvédhető és meg is kell védeni, ez a nem könnyű feladat pedig a baloldalra hárul." Nabazmeg, kibújt a szög a zsákból. Még ez is nyíltan ballibsi. Remélem ő volt az utolsó ilyen ORTT vezér.
freehckr
2010. február 01. 22:16
Jómagam is azt vallom: le a köztársasággal! Az eddigi köztársaságosdik semmi jót nem hoztak ennek az országnak, csak a csőcselék uralmát, baloldali erőszakot és liberális anarchiát, mindeközben folyamatosan szakadunk le, már nem csak nyugati államoktól hanem régióbeliektől is. Ráadásul egy olyan köztársaságtól fel is fordul a gyomrom, aminek Debreczeni elvtárs és csapata a barátai... :) Monarchiát nekünk, de izibe! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!