Feladta a Centrum Párt

2010. február 22. 11:37

Országos Választmányának döntése alapján visszalép a Centrum Összefogás Magyarországért Párt a tavaszi választásoktól. Lépésüket a cédulagyűjtés során tapasztalt egyenlőtlen küzdelemmel indokolták.

2010. február 22. 11:37
A Centrum Párt közleménye szerint a jelöltek sok nehézséggel találkoztak az szelvények összegyűjtése során. A nagy pártok aktivistái és üzleti alapon gyűjtő bérmunkásai ellehetetlenítik a Centrum jelöltjeinek és segítőinek érvényesülését azzal, hogy valósággal lerohanják a választópolgárokat.

Álláspontjuk szerint demokratikusabb megoldás lenne a kopogtatócédula helyett a kauciós megoldás, amit csak abban az esetben kapna vissza a jelölt, ha pártja eléri az egy százalékot. A párt közleményében leírja azt is, hogy az induló pártok egyenlő feltételek mellett mutatkozhassanak be a médiában is.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. február 23. 16:05
"ellehetetlenítik a Centrum jelöltjeinek és segítőinek érvényesülését" Természetesen nem velük van a gond hanem a többi párttal.. hibát és vereséget beismerni túl proli dolog..!
Silcon
2010. február 22. 18:46
Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy 2002-ben ők voltak MSZP trójai falova.
vizipipa
2010. február 22. 13:23
Még 4 hétig lehet cetlit gyűjteni, mégis feladták. Miért? Egyszerű. A pártokról szóló törvény gyakorlatilag kötelezővé teszi a pártok számára a választásokon való indulást. Jogosan. Miért párt az, amelyik nem indul a választáson, nem akarja, hogy megmérjék? Az esélyeiket (és pénzüket) tudták eddig is, de indulni kell, különben feloszlathatnak. Mi tehát indultunk, remek magyarázattal visszalépünk, pártunk megmarad, jó lesz az még 4 év múlva, ki tudja mi lesz addig. Ennyi történt. Ez persze a törvény kijátszása, a demokráciával való visszaélés. Következmény nincs, nagy vihart se kavar (mert kit érdekel), ennél sokkal súlyosabb ügyek kötik le a közvéleményt. A pillanatnyi célt elértük.
röviden
2010. február 22. 13:14
A többiek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!