Tovább alkudozik az MDF és az SZDSZ

2010. január 12. 10:40

Simonyi András lehet az MDF budapesti listavezetője, akit Herényi Károly követne.

2010. január 12. 10:40
Simonyi András volt washingtoni nagykövetet tenné a párt fővárosi listájának élére Dávid Ibolya pártelnök. A Népszava információi szerint ugyan a pártok tagadják, de egyeztet egymással az MDF és az SZDSZ arról, hány helyet kaphatnak a demokrata fórum listáin a liberálisok.
 
Állítólag az MDF-ben folyik az alkudozás, és azt senki nem kifogásolta, hogy megfelelő anyagi támogatásért cserébe SZDSZ-es politikusok kerüljenek akár befutó helyekre. Budapesten liberális politikus kapná az első helyet az eredeti elképzelések szerint, de Dávid mégis inkább Simonyinak szánja a listavezetői helyet.
 

Herényi Károlyé lenne a második, őt Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, illetve Boruzs András, a liberális párt fővárosi elnöke, kampányfőnöke követné. Értesülések szerint az országos listán a 7. hely jó eséllyel Retkes Attilának, a 15. pedig Skaliczky Andreának, az SZDSZ választmányi elnökének jutna.

A háttérben egyeztet az MDF és az SZDSZ? (Hírszerző)

 

Mi készül az MDF-ben? (törökgáborelemez)

Szadöf vagy Madesz? (Konzervatórium)

MDF a liberális értelmiségnek üzen a médiába bedobott nevekkel (Kampány van!)

Kék, szabad madarak (Gondolat Kiadó)

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. január 13. 09:11
Azert remelem nem, bar nyilvan a csalastol sem riadnak majd vissza. De erre a kotyvalekra semmi szuksege nincs Magyarorszagnak.
mrwolf
2010. január 13. 00:08
Sajnos ez össze fog jönni az Ibinek. Kunczééken csodálkozom, igazából lehet, hogy velük még több esély lett volna, valszeg a biztos kampánypénz jobban kellett. De mindegy ez meglesz, asszem még várnom kell a pezsgóvel 4 évet.
olasz
2010. január 12. 22:51
gulágra minddel!
states
2010. január 12. 18:22
Egy dologban kiegyezhetünk, a magyar parlamentben ilyen gusztustalan politikai váladék még nem volt jelent meg, mint ez az MDF. Ha bejut...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!