LMP: Bokros hiteltelen

2010. január 04. 17:33

Az LMP szerint vállalhatatlan a monoki szociális kártya támogatása.

2010. január 04. 17:33
Levélben fordult Bokros Lajoshoz a Lehet Más a Politika. A ökopárt szerint az MDF miniszterelnök-jelöltje lejáratta eddigi, hitelességre építő imázsát azzal, hogy támogatja a szociális kártya bevezetését. Az LMP szerint az MDF igen gyorsan tette le a garast a monoki polgármester kezdeményezése mellett, és csak találgatni lehet, mi vezette a pártot erre a döntésre.

A szociális kártya bevezetését ugyanis egyetlen valódi szakmai érv sem támasztja alá: a hivatkozott társadalmi problémák kezelésére a szociális kártya nem alkalmas. Pár nappal az MDF bejelentése előtt még maga Bokros Lajos is úgy fogalmazott, hogy a kártya bevezetését csak „bizonyos helyeken, bizonyos körülmények között” tudja elképzelni. Ezek után meglepő, hogy a Magyar Demokrata Fórum népi kezdeményezést akar indítani a kártya bevezetéséért.

Az LMP demagóg javaslatnak tartja a szociális kártyát, mely nem segít a szegények helyzetén, viszont remekül alkalmas arra, hogy politikai hasznot kovácsoljanak belőle. Bokros Lajost, bár politikájával nem értettünk egyet, úgy ismertük meg, mint aki szakpolitikai álláspontját a legjobb tudása szerint, egy-egy javaslat népszerűségétől függetlenül alakítja ki. A szociális kártya népszerűsítésével ez az imázs szertefoszlott és Bokros Lajos hiteltelenné vált. (MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2010. január 06. 19:19
Én pedig jó ötletnek tartom a szockártyát.. Annak, akinek a szemét ez "csípi", tegyen róla, hogy ne legyen "rászorult", és akkor a FIZETÉSÉT már arra költi kp-ben amire akarja.. Ha meg rászorult, akkor ne legyen finnyás, hanem köszönje meg szépen..
iii
2010. január 06. 16:44
@blogen: Az apád füle kommunista, nem vagy tisztába a fogalmakkal. A lényegről: itt a magyarázat, miért nem szereti az LMP a szockártyát: http://hirextra.hu/2010/01/06/kiderult-mi-a-baja-az-lmp-nek-a-szocialis-kartyaval/
blogen
2010. január 05. 09:41
Az LMP kommunista, Bokros pedig szocdem, se a balliberalizmushoz, se másmilyen liberalizmushoz nincs köze, a kapitalizmust csak súlyos korlátokkal fogadja el, de legalább elfogadja. Továbbá a segélyeken élősködő társadalmi pióca nem hasonlítható a közalkalmazotthoz, mivel munkát, bármilyen társadalmi hasznot nem termel ki a kapott pénzért cserébe. A szociális kártya pedig a magyar politikában a a segélyeket szavazatokért cserébe osztogató féktelen populizmus elleni mozgalom egyik ütőkártyája, amely a racionalizmust kívánja visszahozni a valóságba, miszerint az élőködők legalább ne piára, cigire és játékgépre költsék a segélyt. A leszakadtakat pedig egyetlen módon lehet segíteni, mindanfajta pénzbeni és természetbeni segítséget mevonva tőlük munkára kényszeríteni őket az éhhalál vagy munka választás felkínálásával, amihez esetleg hozzájön a golyó lehetősége is, mint egy esetleges éhséglázadás jól megérdemelt jutalma. A Horthy-korszakban nem voltak segélyek, mégse halt éhen senki, mert mindenki dolgozott a legmocskosabb munkát is elvállalva, hogy etetni tudja az övéit és saját magát.
spartacus
2010. január 05. 08:34
kedves bz249 persze hogy nem ugyanaz a két szitu, de ha továbbhúzzuk a monoki gondolatsort, akkor ez is lehetne belőle a "felháborodásod" amit egy más példán fejtesz ki, pontosan rámutat a "segélyt kártyára" ötlet abszurditásaira szal szerintem egyetértünk:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!