„Lefegyverezték a biztonsági őröket”

2010. január 26. 19:52

Így kommentálta a fegyvertörvény módosítását Németh Ferenc, a vagyonvédelmi kamara elnöke, aki szerint a hibának beláthatatlan következményei lehetnek.

2010. január 26. 19:52
Mint mondta, a pletykák szerint elírás történt, azaz a fegyvertörvény 28-as szakasza kimaradt, márpedig ez határozná meg, hogy kik kaphatnak engedélyt lőfegyver, lőszer megszerzésére és tartására. Ide tartoznának a sportlövő fegyverek, a vadászfegyverek, végül a polgári célra felhasználható lőfegyverek, a vagyonvédelmi lőfegyverek is. „De kimaradtak, és ez hihetetlen problémát jelent” – mondta.

A fegyvertartási engedélyek három-öt évig érvényesek, tehát elsősorban azok a biztonsági cégek kerülhetnek nehéz helyzetbe, amelyeknek a közeljövőben jár le az engedélyük. A szakmai kamara elnöke azt mondja, megkeresték az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, de még nem kaptak választ. A miniszter viszont egy sajtótájékoztatón azt közölte, még a februári ülésen elfogadhatja az Országgyűlés a törvénymódosítást. Forgács Imre szerint egy kormányrendeletet és egy törvényt kell módosítani, hogy rendezzék a problémát. Az előbbi már elkészült, és most közigazgatási egyeztetésen van.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2010. január 26. 22:42
"...Csak semmi cicó! Nálam van a slukker!..."
Silcon
2010. január 26. 21:56
Nem egyszer fordult elő, hogy a rabló elvitte az őr fegyverét is. Azt szokták mondani, hogy jogkör és felelősség kéz a kézben jár, azaz egyensúlyban kell lenniük. Ha fegyvert adunk valaki kezébe, akkor bízzunk meg benne, hogy felelősen tud dönteni, ne kössük meg a kezét mindenféle hülye, betarthatatlan szabályokkal. Ha nem bízunk benne, fegyvert se adjunk neki.
hajduj
2010. január 26. 21:20
Na akkor most az van, hogy fegyvertelen lesz magyarország hivatásos bünözői hadserege? Mindazok, akik nevéhez kötödik a legtöbb munkaügyi simli? A legtöbb elvtársi nbh-s üzleti buli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!