Egymilliárd közpénzhez juthat az ATV

2010. január 23. 12:18

Turisztikai műsorok gyártására és sugárzására szerződne a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a médiummal.

2010. január 23. 12:18
A kormánydelegáltak által felügyelt Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a tulajdonában lévő cégeken keresztül összesen közel másfél milliárd forintot szán az ATV-nek és a kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkező Zolcer János médiavállalkozó egyik érdekeltségének. A pénzből több mint egymilliárdot kapna ATV, a Zolcerhez köthető Info 24 TV pedig két lépcsőben összesen 300 millióhoz juthatna. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint a szerződésről szóló előterjesztést tavaly december 18-án tárgyalta, majd fogadta el az alapítvány kuratóriuma, melynek elnöke Karácsony Mihály, aki egyben a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója is.

Az ATV ezért az összegért hetente 28 óra műsort gyártana és 9-et sugározna. A legyártott, de az ATV-n adásba nem kerülő műsorokat az Info24 tévén sugároznák, amiben 100 millió forintért ötven százalékos részesedést vásárolnának, a későbbiekben pedig 200 millió forintos tőkeemelést eszközölnének. Az info24 piaci értéke becslések szerint 90-170 millió forint közötti lehet, vagyis az MNÜA ajánlata erősen túlárazottnak tűnik. Az alapítvány a magas vásárlási árat a tévé saját műsorgyártó kapacitásával indokolja, kérdés, hogy ezesetben mi indokolja az ATV-vel műsorgyártásra kötött megrendelést.

Az MNÜA a médiavásárlással egyidőben honlapján sajnálkozik amiatt, hogy nem áll rendelkezésére elég forrás a rászoruló családok üdülési támogatására, erre külön összegek felajánlását kérte a minisztériumoktól. A másfél milliárd forint 28 ezer rászoruló üdülésének támogatására lenne elegendő, fejenként ötvenezer forinttal.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radix
2010. január 23. 21:14
http://www.youtube.com/watch?v=6ClH--OP_CQ
csi
2010. január 23. 20:58
Ez a csapat kemény.
states
2010. január 23. 20:37
A mentőszolgálat vezetője éppen az imént nyilatkozta, hogy egymilliárd forint hiányzik, hogy az alapfeladataikat eltudják látni. Hát fontossági sorrend is van a világon...
Öreg
2010. január 23. 19:46
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapitvány- ez ügyben felelős- vezetői ellen már most feljelentést kell tenni az ügyészségen, birósági szakaszba ugyis csak a választás után fog kerülni. Az elkészitendő filmeket- egyenként- meg kell támadni, hogy miért annyi , amennyi. De a legfontosabb: Az uj kormány 1 évig kövesse az orosz és a kinai példát: Kegyetlenül büntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!