Az SZDSZ-nek adja a fővárost az MDF

2010. január 21. 08:47

Hosszas határozatképtelenség után az MDF budapesti választmánya elfogadta az SZDSZ-szel közös listát. Az első négy helyből három a szabad demokratáké.

2010. január 21. 08:47

 

Szerdán három órán át határozatképtelen volt a budapesti MDF-választmány ülése, mert a 26 tagú választmányból Csapody Miklós megérkezéséig mindössze 13-an voltak hajlandóak szavazni. Dávid Ibolya pártelnök és Herényi Károly végig jelen voltak az ülésen. A testület végül elfogadta az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását, a közös listát csak általánosságban szavazták meg, a választmányt nem tájékoztatták a pontos nevekről.

Az Index információi szerint a lista első helyét Simonyi András (SZDSZ), volt washingtoni nagykövet kapja. A második Lévai Zoltán (MDF), a harmadik Ikvay-Szabó Imre (SZDSZ), a negyedik Boruzs András (SZDSZ) lesz, a 32 egyéni jelöltből csak 14-et delegál az MDF, a többit az SZDSZ adja. Az országos megállapodás nem született még meg, az SZDSZ-ben sincs végleges döntés az együttműködésről.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. január 22. 07:38
Kerék-Bárczy hatalmas pedálozás közepette ma kimondta a lényeget a Ma reggelben: Bokros konzervatív szabadelvű politikája a tuti..! Vicces összetétel. Ennek megfelelően csak a hívő ateisták szavazatait adnám nekik..
nesin
2010. január 22. 01:55
Nagyon szomorú, hogy a Fideszes populista demagógia ennyire eltávolította a szavazókat a valódi jobboldali értékektől, mint ahogy azt a fenti kommentek mutatják.
Öreg
2010. január 21. 17:06
Az SZDSZ-nek adja az MDF a fővárost! Mióta az övé?Egyik párt sem képes arra, hogy- egyéni körzetben- egyetelenegy képviselői helyet szerezzen. Szánalmaz, megélhetés és mentelmi jog megtartása érdekében való önfeladás .
Hispan07
2010. január 21. 13:27
Ezeknél csak az a szánalmasabb, aki rájuk szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!