Szén-monoxid a vérben

2009. november 18. 09:20

CO-t mutattak ki az Allée bevásárlóközpont dolgozóinak vérében.

2009. november 18. 09:20
Az Allee üzletházban hétfőn rosszul lett emberek vérében a normál értéknél nagyobb mennyiségben találtak szén-monoxidot - közölte az [origo]-val a betegeket kezelő kórház, ami ellentmond a bevásárlóközpont fejlesztője által tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzottaknak. A három kórházba szállított dolgozót ellátó orvos szerint minimális egészségkárosodást szenvedtek. A XI. kerületi jegyző kedden közölte: a rendelkezésre álló adatok alapján nem tartja indokoltnak az épület bezáratását.

Hétfőn öten lettek rosszul a budapesti Allee bevásárlóközpontban - vélhetően a mélygarázsban lévő kipufogógáz miatt -, közülük három embert be kellett szállítani a Péterfy Sándor utcai kórházba. Vasárnap szintén több ember panaszkodott rosszullétre az új üzletközpontban. Glavatity Gábor, az ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója az Allee hétfő délutáni sajtótájékoztatóján még azt mondta, hogy a rosszullétre panaszkodó emberektől vért vettek, de a vérükben nulla százalék körüli volt szén-monoxid, ahogy az épületben is nulla százalékos szén-monoxid-szintet mértek.

Szén-monoxid volt az Allée-dolgozók vérében (origo)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2009. november 18. 17:43
ha valaki CO mérgezést kap, akkor bizony ott lesz a vérében egy ideig. ha valaki nem bliccelte el a biológiaórákat, az tudja, hogy a CO sokkal inkább kötődik a vér hemoglobinjához, mint az O2. aztán meg egyszer már nem lesz szabad hely az oxigénnek és vége, hiába veszel levegőt, abból oxigén nem jut a vérbe. mivel a kialakuló kapcsolat stabil, sok idő kell ahhoz, hogy lebomoljon. és oxigéndús környezet, hogy helyette inkább jó eséllyel az kerüljön a véráramba. tiszta levegőn kb 4-5 óra a felezési idő, oxigénsátorban meg 1-2 óra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!