Nyilvánossá kell tenni a vakcina-szerződést

2009. november 10. 18:14

Az adatvédelmi biztos szerint nincs miről beszélni, a teljes Omninvest-szerződést nyilvánosságra kell hozni.

2009. november 10. 18:14
Az Omninvest  - mely az új típusú influenza elleni vakcinát gyártja - tulajdonosi szerkezetéről és a gyártási szerződéséről sem lehetett eddig részleteket tudni. Székely Tamás múlt szerdán jelentette be, hogy az üzleti titkokon kívül az interneten olvasható lesz a szerződés nagy része. Jóri András adatvédelmi biztos elmondta, hogy valóban folynak szakértői egyeztetések a tárca szolgálati titkokat érintő jegyzékéről, de az omninvestes szerződésről nincs mit egyeztetni, hiszen egyértelmű az állásfoglalása.

Az Omninvest szóvivője, Németh Zsolt a Kossuth Rádiónak úgy fogalmazott: elfogadják, hogy nyilvánosságra kerül az oltóanyag beszerzésről szóló szerződés. Arra ugyanakkor egyelőre nem lehet számítani, hogy a cég tulajdonosi szerkezete is publikus lesz. Az adatvédelmi ombudsman ezzel a kérdéssel nem foglalkozott, a miniszter szerint pedig nem lényeges, hogy ki a tulajdonos, amíg előnyös áron biztonságos oltóanyagot szállít a cég és betartja a jogszabályi előírásokat. Németh Zsolt szerint nem növelné az oltóanyag iránti bizalmat a teljes átláthatóság, nincs összefüggés a két dolog között.

Az ombudsman szerint nyilvánosságra kell hozni az Omninvest-szerződést (MR1)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2009. november 11. 17:22
és miért titkos a tulajdonosi szerkezet? Mindenesetre ez az Omninvest név is azt sugalja, h. itt inkább üzletről, mint egészségről van szó...
honphibu
2009. november 11. 07:59
Ja! Ha ingyen volt, úgy megérte....
Szenzor
2009. november 10. 19:01
Ma beoltattam magam, ingyen volt, még senkinek sem ártott, viszont jó,ha tudja mki, h két hét, mire kialakul az immunitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!