Makói gáz

2009. november 13. 10:02

Nincs gázkitermelés Makón, 2012 után akár a sámánok is jöhetnek.

2009. november 13. 10:02
A nagy várakozások ellenére a makói árokban lévő óriási gázkészletet nem tudják felszínre hozni. A makói gázmezőn semmi jele a termelésnek, és ha ez így marad, a terület 2012-től ismét bárki számára szabadon kutatható lesz - mondta a Népszabadságnak Molnár József, a területileg illetékes bányakapitány, aki azon sem csodálkozna, ha ekkor már nem is akadna rá komoly jelentkező.

Ha a kanadai Falcon két éven belül nem kezdi meg az üzemszerű gázkiermelést a makói árokban, úgy a terület rajta kívül ismét bárki számára szabaddá válik. A Falcon magyar leányvállalata, a TXM 2005-ben jutott vásárlás útján a terület kutatási jogához, ami 2006 végén lejárt. Ekkor a TXM-nek a bányakapitányság kiadta a kitermelési engedélyt. Ez 2007 elejétől számítva öt évig, azaz 2012 elejéig érvényes. A hatóság viszont most semmiféle jelet nem lát kitermelésre. Ha ez az állapot lényegesen nem változik, akkor a TXM jogosultsága a terület felett 2012-ben megszűnik. Akkor már a sámánok is birtokba vehetik az elhíresült gázmezőt.

Makóra mégis jöhetnek a sámánok? (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. november 13. 13:48
Az nem zavar különösebben, hogy a Falcon csalódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!