Majtényi különvéleménye

2009. november 04. 12:38

Méretes levélben magyarázkodott a frekvencia-botrányról a lemondott ORTT-elnök.

2009. november 04. 12:38
Majtényi László szerint az Advenio Zrt. pályázati ajánlata, mivel befolyásoló részesedéssel rendelkezik benne egy körzeti rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot gyakorló vállakozás, sérti a törvényi előírásokat. A fentiek alapján az is egyértelmű, hogy ezt a nyertesség esetén kétségtelenül beálló összeférhetetlenséget a felhívás szerint már az ajánlat benyújtásakor rendeznie kellett volna a pályázónak és tulajdonosának.

A volt ORTT-elnök úgy véli, alapjaiban veszélyezteti az országos kereskedelmi rádiózás jövőjét, hogy a Testület szakmai szempontból indokolhatatlanul, önkényesen, a pályázati felhívást sértően tett különbséget lényegében azonos tartalmú pályázati ajánlatok között. Majtényi a két nyertes pályázat esetében az üzleti tervnek sem a bevételi, sem a kiadási oldalát nem tekinti megalapozottnak, szerinte az üzleti terv a vállalt műsorszolgáltatás szerződésszerű nyújtását nem biztosítja.

Majtényi különvéleménye (hirado.hu)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2009. november 04. 16:12
Úgy tudom, azt, hogy egyáltalán pályázatra került sor, főleg Majtényinek (mint ORTT elnök) köszönhetjük. Úgy tudom, a pályázatot az ORTT írta ki. Úgy tudom, a pályázatokat az ORTT bírálta el. Úgy tudom, a győzteseket az ORTT hirdette ki. De akkor kicsoda, micsoda az ORTT elnöke? Paprikajancsi, vagy marionett bábu? Annyi esze csak volt, mikor elvállalta a jelölést, hogy tudta milyen jogköre van, és milyen személyi összetételű lesz az ORTT. Akkor kellett volna kongatni a vészharangot. Persze a geld biztosan jól jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!