H1N1: Járvány van

2009. november 18. 12:12

Az új típusú influenza okozta megbetegedések száma hivatalosan elérte a járványos szintet az országban.

2009. november 18. 12:12
Elérte a járványos szintet az új influenzavírus okozta megbetegedések száma, a legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz – mondta el Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője egy szerdai, budapesti konferencián. A járványküszöb a heti 20 ezer megbetegedés.
 
A szakember közölte: az elmúlt héten az előző héthez képest 30 százalékkal emelkedett az orvoshoz fordulók száma. A legtöbb megbetegedés Pest megyében volt. (MTI)

Szórakozóhelyeket is bezárhatnak járvány idején (Index)

Már járvány van. De felkészültünk? (Influenza)

Járvány!? (Elgurult a gyógyszered)

H1N1 - marketingstratégia (Kacsacska)

Hivatalosan is influenza járvány van Magyarországon (Vitafree)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reality
2009. november 19. 10:54
Még egy fontos kérdés, amire még nem kaptam választ: Milyen gyorsan mutálódik a H1N1 vírus? Mert ebből következik, hogy van-e értelme az oltásnak!
denever
2009. november 18. 21:51
freehckr: ami érdekes - de mindenképpen jó lépés - volt a napokban, hogy hirtelen a vakcina is bekerült a természetbeni juttatások közé. e.g. eddig a munkáltatód úgy adózott utána, mintha fizetést adott volna. tehát mindennel együtt neki majd a duplájába került. most meg annyi, mint az árcimke, az áfája meg 5%. ami valóban izgissé teszi ezt, az az időzítés. a természetbeni juttatások szigorodnak, egyre több dolog kerül ki onnan. a vakcina meg pont most kerül be a körbe... kétségtelenül megnőhet így a közületek vakcinavásárlási kedve - ami jó a gyártónak is, hiszen az oltóanyag élettartama véges. de a "vállalati" oltás dolga nem újkeletű. a Fluval ABvel már évek óta oltanak, és ki tudja még hány védőoltást finanszíroztak a munkáltatók eddig is. alapvetően jó ötletnek tartom a dolgot, csak az időzítés megmozgatja a paranoid énemet...
freehckr
2009. november 18. 18:53
denever: "vagy túl naív vagyok" Ez így ebben a formában már üzlet: az offshore cég amelyik legyártotta, és a kormányzat is szakít rajta a készletgazdálkodási gittegyletén keresztül. Egyébként teljesen más megvilágításba kerülne ez a hisztéria, ha megemlítenék, hogy az elmúlt egy évtizedben évente a "mezei" influenzától hány százan haltak meg Magyarországon.
denever
2009. november 18. 17:03
adalék: a szolnoki H1N1hez kapcsolt haláleset (a médiában 15 éves fiú), aki saját felelősségére elhagyta a jászberényi kórházat krónikus asztmás valamint túlsúlyos (100+kg) volt. ha hihetünk a WHO frissített veszélyeztetettségi kiadványának, ezek mindegyike növeli a H1N1 vírus általi megfertőződés veszélyét. félretéve mindent, emelje fel a kezét az, akinek a "15 éves fiú" kifejezésről nem egy kosáredzésre járó, alapvetően makkegészséges kamasz jut az eszébe? én értem és belátom, hogy a járvány nem vicc, de ekkora habverés és manipulatív hírgyártás talán nem kellene mellé. szerintem ez erősen kontraproduktív. vagy túl naív vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!