Szociális kártya Monokon

2009. október 20. 11:56

A segélyezettek csak alapvető élelmiszereket vásárolhatnak a kártyával, ami miatt politikai támadások érték Szepessy Zsolt polgármestert.

2009. október 20. 11:56
Szepessy Zsolt, a település független polgármestere elmondta: egy ellenszavazattal a képviselő-testület a szociális kártya bevezetése mellett döntött, így a legrövidebb időn belül bevezetik azt a településen. A község tíz képviselője közül hét volt jelen, hatan igennel voksoltak, egy képviselő nemmel szavazott - tette hozzá.

A szociális kártya célja az, hogy a segélyezettek csak előre meghatározott, úgynevezett alapvető termékeket vehessenek igénybe, és a pénzük ne mehessen el uzsoratörlesztésre, alkoholra, kávéra vagy játékautomatákra. Bár a szociális miniszter szerint a rendelkezés alkotmányellenes, senki sem támadta még meg azt, és ha meg is teszi ezt valaki, akkor is évekig húzódhat a határozathozatal. A modell terjed, főleg az ország keleti részében. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!