H1N1: Jön a második hullám

2009. október 14. 14:59

"Helyes volt a lehető legrosszabb forgatókönyvre felkészülni" - nyilatkozta az ECDC európai járványügyi intézet egyik vezetője.

2009. október 14. 14:59
Néhány hét múlva megérkezik az influenza-világjárvány második hulláma - jelentette ki szerdán az ECDC európai járványügyi intézet egyik vezetője. Denis Coulombier az AFP francia hírügynökségnek adott interjúban az eddigi reagálást a járványra megfelelőnek minősítette. A szakember felidézte, hogy a világjárvány áprilisi, mexikói kezdetekor még nem lehetett tudni, mennyire súlyos a helyzet. De "jól tettük, hogy úgy készültünk fel, ahogyan. Mindig úgy kell készülni, hogy a dolgok a legrosszabb módon alakulnak" - mondta Coulombier.

Bár az új influenzának kisebb a halálozási rátája, mint a szokásos szezonális influenzáknak, a vírus nem ugyanazoknál a csoportoknál okozza a legsúlyosabb eseteket. Míg az időseket viszonylag megkíméli, addig a gyerekekre nagy veszélyt jelent. A szakember szerint viszont jó hír, hogy a járvány második hulláma előtt nem nő robbanásszerűen a fertőzések száma, vagyis feltehetőleg nem kell majd versenyt futni az idővel.

Az influenza-világjárvány második hulláma néhány hét múlva lecsap (Hírszerző,FH)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ádámka
2009. október 14. 21:17
A lényeg, hogy rettegjünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!