Budaházy előzetesben marad

2009. október 14. 17:09

2010 január 19-éig meghosszabbították letartóztatását, Budaházy fellebbezett.

2009. október 14. 17:09
Jövő év január 19-éig meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság a terrorcselekménnyel gyanúsított Budaházy György előzetes letartóztatását - tájékoztatott szerdán a Fővárosi Bíróság. A közlemény szerint a végzés nem jogerős, mert azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Budaházy Györggyel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást. A főügyészség szerint ugyanis Budaházy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

Az Erzsébet híd 2002-es lezárásával elhíresült Budaházyt legutóbb a hónap elején hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség, amiért még március 15-ei előállítása során rátámadt a rendőrökre. (MTI)


Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necro
2009. október 15. 09:28
"... országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket..." Képzelem, hogy remegtek, mint a nyárfalevél, amikor nyomták a szavazógombot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!