Zuschlag-per: Baráth Etele és Csiha Judit nem tudtak a pénzről

2009. szeptember 15. 12:23

A képviselőknek nem volt tudomása arról, hogy a párt alapítványától is érkezik pénz az MSZP 2006-os választási kampányára.

2009. szeptember 15. 12:23
Baráth Etele és Csiha Judit, az MSZP országgyűlési képviselői nem tudtak arról, hogy - az elsőrendű vádlotthoz köthető civil szervezeten keresztül - a 2006-os választási kampányukhoz pénz érkezett a párt alapítványától. Erről a két országgyűlési képviselő a Zuschlag-per keddi tárgyalási napján vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A választási kampányért felelős személyek tudtak minden finanszírozási részletről, de tudomásuk szerint egy-egy millió forintot fordítottak minden képviselő-jelölt kampányára - vallotta a keddi tárgyalási napon az egymás után meghallgatott két MSZP-s országgyűlési képviselő.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint, a vádlottak fiktív civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van. (MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. szeptember 16. 21:29
Csiha Juditnak üzenem, bekaphatná a faszunkat, de egy ilyen vén kurva kapja be az apjáét, Úgysem az csinálta. Anyja beleült egy kivert ondófoltba.
imres
2009. szeptember 16. 18:34
Csiha Judit - vallomása szerint - azt sem tudja, hogy a kampányra fordítható keretösszeg 1 millió/képviselőjelölt. Ezek ennyire buták? Csak kérdezem, nem kell rá válaszolni. Esetleg annyira vérükben van, hogy semmiféle konkrétumot ne mondjanak? Még olyat se, amit jogszabályok rögzítenek - már nagyon hosszú ideje. Remélem, kellően be vannak szarva az elvtársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!