Lezsidózták Székhelyi Józsefet

2009. szeptember 29. 20:28

A Szegedi Nemzeti Színház korábbi direktorát felolvasóestjén antiszemita inzultus érte.

2009. szeptember 29. 20:28
Felolvasóest fellépő művésze volt szombat este a Virág cukrászda teraszán Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház előző direktora, aki magyar költők és írók verseiből, novelláiból olvasott fel a nézők „rendelése nyomán.Miután elmondtam egy Faludy-balladát, és a közönség megtapsolt, felállt egy úr a nézők közül, és megkérdezte: nincs itt egy magyar ember, aki elmondaná ezeket a szép verseket? Miért pont egy zsidó? Azt is kiabálta: elege van már belőlem, börtönben akar látni. Megpróbáltam először békejobbot nyújtani neki, hogy üljünk le, beszéljük meg, de ezt ő nem fogadta el. Elmérgesedett a helyzet, és el kellett az illetőt küldeni. Egy bátor idősebb hölgy sietett a segítségemre, kikérte magának a közönség nevében az inzultust, és szinte elzavarta a férfit, akiről később többen azt mondták, hogy egykor ÁVÓ-s volt" - emlékszik vissza Székhelyi.

A színművész aggályosnak tartja, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhat, szerinte komolyan kellene venni, hogy a politika sok közszereplőjétől bátorítást kapnak a szélsőségesek. A jelenlévők elmondása szerint a művészt egy idős, pofaszakállas, bottal hadonászó úr zavarta meg, aki amolyan „városképi" figura, látásból sokan ismerik, mert már más nyilvános rendezvényeken is szélsőjobboldali, antiszemita szövegek bekiabálásával vétette észre magát.

Antiszemita inzultus érte Székhelyi Józsefet (delmagyar.hu)


Villáminterjú Székhelyi József színésszel, színházi rendezővel (Villáminterjú)


Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2009. szeptember 30. 21:58
Ha azt mondom, hogy Székhelyi egy korrupt bunkó állat, akkor antiszemita vagyok ? Ha azt mondom, hogy a bácsi hülye volt, akkor anti magyar? Mia f@sz van itt?
drkovax
2009. szeptember 30. 20:28
medve: Ez volt az egyik megcélzott kedvező következmény: Székhelyi iránt szánalmat/együttérzést kelteni. És akkor már nem is érdekesek azok az évadonként eltüntetett 40-60 milliók.
drkovax
2009. szeptember 30. 20:25
honphibu! Dehogy nincsenek antiszemiták. Vannak azok bőven. Csak szinte kivétel nélkül még mindig azt az egy PÁRTot szolgálják (ld. még a Teleki-dolgozatot).
medve
2009. szeptember 30. 16:12
Az öregúr egy szerencsétlen hülye, aki ezzel még a hülye Szekhelyinek is aláment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!