Katona Béla az Országgyűlés elnöke

2009. szeptember 14. 19:26

Az MSZMP-be 1972-ben belépett politikus lesz Szili Katalin utóda.

2009. szeptember 14. 19:26
A szocialista Katona Bélát választották az Országgyűlés új elnökének. A voksolás titkos volt. Megválasztása után a frakcióvezetők, Bajnai Gordon miniszterelnök és Szili Katalin volt házelnök is gratuláltak Katona Bélának. A titkos szavazás eredményhirdetését a díszpáholyból követte nyomon Sólyom László köztársasági elnök. Az eredményhirdetést követően Sólyom László és Katona Béla fejbólintással üdvözölték egymást.

A közjogi méltóságok közül az államfőn kívül a legfőbb ügyész volt jelen a plenáris ülésteremben. Szili Katalin szeptember 14-én távozott hivatalosan is a házelnöki posztról. Szándékát az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be, ahol döntését azzal indokolta, hogy a baloldal újjáépítésében kíván részt venni. (MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. szeptember 14. 22:08
Nem meglepő, Béla ott volt régebben is a tetején és ő hiszi is, hogy jó: "akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó." /GyF őszöd 2006/
luccy
2009. szeptember 14. 20:43
Szánalom. Egyrészről az, hogy Szili Katalin akarja a baloldalt megújítani, aki kb ezer éve ott van, meg az is gáz, hogy ez a Katona ember lett az OGY elnöke. 1972-1989 komcsi párt tag. Erre a demokráciában OGY elnök lehet. Kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!