Felfüggesztik a munkát a Margit-hídon

2009. szeptember 29. 18:41

A híd rosszabb állapotban van, mint amire számítottak.

2009. szeptember 29. 18:41
Kiderült, alaposabb szakértői számításokat kell végezni, mint gondolták, emiatt a vizsgálat elhúzódik az eredetileg tervezetthez képest. A független statikus szakember szerint a tervező egy jobb állagú híddal számolt eredetileg, mint a mostani állapot. Mivel a híd rosszabb állapotú, ezért alaposabb és hosszabb ideig tartó statikai vizsgálatot kell végezni. A vizsgálatok befejezése előtt a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem adhatja ki az engedélyt a felújítási munka elkezdésére. A független statikus kontrollszámításain alapuló hatósági engedély kiadását október végére várják, akkortól megkezdődhet a felújítás.

Leáll egy ideig a munka a Margit hídon (Index)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2009. szeptember 30. 08:17
A Fidesz úgyis gyaloghidat akar építeni a Dunán, nosza itt van. Még hatalomra sem került, máris teljesült egyik választási ígérete. Amúgy tényleg furcsa lenne, ha Budapesten valamit az eredeti elképzelések és költségvetés szerint valósítanának meg.
gloire
2009. szeptember 29. 23:21
Kivételesen helyesen járt el, aki a statikai szakvéleményt adta. Ezúttal talán szakmai döntés fog születni. Valóban, választási kirakatberuházásnak indult ez a dolog, gyorsan szerették volna kicsinosítani, átfesteni, szobrokat kipótolni, viszonylag "kevés" pénzért. A szomorú helyzet ezzel szemben az, hogy a híd tartószerkezete, azaz az acélbordák, nem bírják a terhelést. Ezt én cirka tíz éve pontosan tudom. Túl sokáig lett elhanyagolva, ezért a pilléreket leszámítva ezt a hidat gyakorlatilag teljesen újjá kell építeni a szó szoros értelmében, ami több év, és nagyon sok pénz. Ezúttal ez nem pénzlehúzás, hanem az idáig történt felelőtlen halogatás bosszulja meg most magát. Legalább 50, inkább 70 milliárd, vagy lezárják, és gyalogos hidat csinálnak belőle (ennek persze nem sok értelme volna)
bmucsai
2009. szeptember 29. 19:14
Természetesen ez megdrágítja a híd felújítását. (több pénzt a választásokra!) Előre az ötvenmilliárdos felújításért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!