Tönkrement a Hollóházi Porcelán Manufaktúra

2009. augusztus 14. 14:38

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. akár csődöt is jelenthet, ha a cégnek nem sikerül egyezséget kötni a hitelezőkkel.

2009. augusztus 14. 14:38

A helyzet jelenlegi állása szerint a cég legalább 2010. január 31-ig tovább gyártja a porcelánokat, eddig szól ugyanis az új vezérigazgató, Jenei Szabolcs kinevezése. A cég honlapján olvasható egy pályázati felhívás, amelyben a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. nyilvános, egyfordulós pályázatot írt ki összes porcelán késztermékének, tárgyi eszközeinek és immateriális javainak értékesítésére.

A termékeket már 350 millió forint+áfáért, a tárgyi eszközöket és immateriális javakat pedig - ideértve a márkanév használatához fűződő jogokat is - minimum 400 millió forint+áfáért eladták volna. Ám a pályázati határidő lejártáig egy ajánlat sem érkezett. A HR Globe munkatársa megkereste az illetékeseket, akik azonban ez idáig nem válaszoltak. Azoknak a dolgozóknak, akiket érint a cég csődje, nem lesz könnyű a helyzetük: az év hatodik hónapjában a legtöbb munkanélkülit - 66,2 ezret - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták, ide tartozik Hollóháza is.

Tönkrement a Hollóházi Porcelán Manufaktúra (FN.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!