Sétálóutcák a Moszkva környékén

2009. augusztus 27. 17:18

Ősszel elkezdődik a bel-budai városrészközpont átalakulása.

2009. augusztus 27. 17:18
A tervek szerint 2010 végére a Moszkva teret, a Marczibányi teret és a Mechwart ligetet kávéházas, kis boltokkal tarkított sétálóutca, illetve forgalomcsillapított utak kötik össze - közölte honlapján a II. kerület önkormányzata.
 
A beruházás során megújul a Mechwart liget, átalakul a szökőkút, a növényzet, a játszóterek is teljesen megújulnak. Az egyik leglátványosabb változást a Lövőház utca Káplár és Fény utca közötti szakaszára ígérik, ezt sétálóutcává alakítják: a teljes területen díszburkolattal, új utcabútorokkal, kerékpártárolóval és igényes zöldfelületekkel, ahol kisebb boltok, kávéházak és éttermek várják a vendégeket.
 
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007 végén írt ki pályázatot a fővárosi kerületek és a Pest megyei települések számára városrészek, városrészközpontok rehabilitációjának és funkcióbővítésének támogatására. Az ügynökség év elején hozta nyilvánosságra döntését: a II. kerület bekerült azok közé, akik az Európai Regionális Fejlesztési Alapból vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a beadott tervek megvalósításához. 

Sétálóövezet lesz a Moszkva tér környéke (hvg.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!