A Jobbik megkoszorúzta a Szent István-szobrot

2009. augusztus 22. 22:07

Koszorút helyeztek el a révkomáromi Szent István-szobornál szombaton délután a Jobbik és a Magyar Gárda képviselői.

2009. augusztus 22. 22:07
A mintegy negyven tagú csoportot Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője vezette. A koszorúzás incidens nélkül zajlott le.
"Bízom abban, hogy Szlovákia szlovák nemzetiségű lakosainak többsége nem tartja ellenségének a magyarokat. Ezeknek a szlovákoknak össze kellene fogniuk a magyarokkal. Mai koszorúzásunk a megfontoltan, normálisan gondolkodó, szlovákul érző emberek nevében is történt, akik egészségesen gondolkodva elítélik a magyar elnök elleni pénteki szlovák lépéseket" - nyilatkozta Szegedi Csanád a pozsonyi TASR hírügynökségnek.Hangsúlyozta: Szlovákia és Magyarország hasonló gondokkal küzd. Ezek közül a legfontosabbak: gazdaságukat a nemzetek feletti társaságok ellenőrzik, illetve a roma probléma.

A Szent István-szobrot pénteken este avatták fel ünnepélyes keretek között. A révkomáromi rendezők az eseményre Sólyom László magyar államfőt is meghívták. Szlovákia azonban provokációnak minősítette Sólyom tervezett révkomáromi látogatását, s az elnök végül nem vett részt az eseményen. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!