Zuschlag-per: a Táncsics Alapítvány is benne volt

2009. július 07. 16:31

Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselő egykori kampányfőnöke a Zuschlag-perben tett tanúvallomásában kedden megerősítette, hogy az MSZP pártalapítványától 2006-ban, civil egyesületek közbeiktatásával a választási kampányra is érkezett pénz.

2009. július 07. 16:31

Fodor Endre tanácsvezető bíró kérdésére válaszolva a tanú a per nyári ítélkezési szünet előtti utolsó tárgyalási napján azt mondta: arról van tudomása, hogy a 2006-os választások előtt volt a Táncsics Alapítványnak egy pályázata, amellyel kapcsolatban Zuglóból Lados István és Kemecsei Árpád - a másodrendű és a tizenötödrendű vádlott - volt az, aki a pályázatok elkészítésében közreműködött. Mint hozzátette, tudomása volt arról is, hogy országgyűlési képviselők aláírása volt szükséges a pályázathoz, de a részleteket nem ismerte.

A vallomás szerint Csiha Judit MSZP-s képviselőjelölt kampányfőnöke volt a 2006-os országgyűlési választáson, a rendezvények előkészítése és a központi pártszervezettel való együttműködés volt a feladata. A kampány finanszírozásával kapcsolatban a tanú beszámolt arról, hogy a képviselőjelöltenként a törvényben biztosított egymillió forintos kampányköltség felét az MSZP a központi hirdetéseire és rendezvényeire visszatartotta és csak a másik felét utalta át. Voltak egyéni támogatók, de nem volt rálátásom a többi költségre - tette hozzá.

Zuschlag-per: pénz kaptak az MSZP pártalapítványától (hvg.hu)

(A hír illusztrációja NÉGYmadárék Kasszakulcs(figura) c. alkotása)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2009. július 09. 08:20
"Ezért kell oda Fletó. Valaki végre rendet tesz az alapítványnál. Vége a mutyizásnak." Hogyne. Ahogy a kormányzati negyed projektnél és a velencei beruházásnál. :) A Táncsics Alapítványnak Gyurcsány kinevezésével megírták a végrendeletét.
Ombudsmanyus
2009. július 08. 08:29
Ezért kell oda Fletó. Valaki végre rendet tesz az alapítványnál. Vége a mutyizásnak.
ádámka
2009. július 07. 16:37
Heuréka! Azért akarják ezek szélnek ereszteni a sitteseket, hogy mindegyikőjüknek külön cella jusson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!