Nagy Testvér a Belvárosban figyel

2009. július 07. 15:28

Térképrendszerrel összekötött online térfigyelő hálózatot épített ki Budapest V. kerülete.

2009. július 07. 15:28

Online térfigyelő rendszert indított be az V. kerületi Rendőrkapitányság, amelyet összekapcsoltak egy térképrendszerrel. Eddig ilyen Magyarországon még nem volt - jelentette be Tóth Tamás V. kerületi rendőrkapitány Budapesten kedden sajtótájékoztatón. Az online (élő) rendszer figyeli nemcsak az V. kerületi összes utcát és teret, hanem nyomon követi a rendőrautókat is, mivel azokba is beépítették a kamerákat.

Online térfigyelő rendszer a főváros V. kerületében

Az eseményeket egy számítógépes hálózat segítségével dokumentálják. Ez a fejlesztés az állampolgárok jogait is védi, hiszen könnyen ellenőrizhető, hogy szabályszerűen járt-e el az illető rendőr egy adott esetben - mondta. Hozzátette: a kerületi ügyeletesek ugyanakkor egy 5 másodpercenként frissülő térképen is figyelik, hogy melyik autó éppen hol tartózkodik, milyen munkát végez. Ezek dokumentálása egyszerűbb lesz, mert a manuális munkarendről átállnak a számítógépes adatrögzítésre. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!