Házelnök lesz Katona?

2009. július 06. 14:18

A kétezres évtized végére visszatérhet a Kádár-korszak: Katona Béla esélyes az Országgyűlés elnöki posztjára.

2009. július 06. 14:18
Az MSZP-ben állítólag eldőlt, hogy Katona Béla lesz szeptembertől a parlament elnöke. Szili Katalin szombaton jelentette be, hogy távozik posztjáról. Az MSZP-ben úgy döntöttek, hogy Katona Béla lesz ősztől a parlament elnöke, írja a stop.hu. Az információt szocialista források az Indexnek is megerősítették. Szili Katalin jelenlegi házelnök az MSZP szombati kongresszusán jelentette be, hogy szeptemberben lemond, mert idejét a párt szervezésének kívánja szentelni.

Úgy tudjuk, hogy már tavasszal felmerült Katona neve mint lehetséges parlamenti elnök. Ha Szili Katalin májusban megnyerte volna a pécsi polgármester-választást, akkor is őt jelölte volna a párt. A házelnököt egyszerű többséggel választják meg a képviselők, vagyis Katonának néhány ellenzéki képviselő támogatására is szüksége lesz. Jó eséllyel az SZDSZ frakciója biztosíthatja a megválasztásához kellő szavazatokat. Katona Béla 1972-ben lépett be az MSZMP-be, 1988-ban az egykori állampárt utolsó Központi Bizottságának tagjává választották, önéletrajza szerint reformpárti ténykedései miatt. Az MSZP egyik alapítója volt. Húsz éve, MSZMP-funkciként még utoljára megkoszorúzta Lenin szobrát Budapesten.

Katona lehet a házelnök (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!