Egyre bizarrabb az őssejtügy

2009. július 30. 17:42

Az öregedés megállítását és a szexuális teljesítmény fokozását is ígérte az az őssejtkezeléseket végző barbadosi klinika.

2009. július 30. 17:42
Az öregedés megállítását és a szexuális teljesítmény fokozását is ígérte az az őssejtkezeléseket végző barbadosi klinika, ahol a magyarországi őssejtügy egyik gyanúsítottja dolgozott korábban. Egy tekintélyes brit őssejtkutatót pár éve vacsorára hívtak a barbadosi intézet ukrán képviselői: úgy emlékszik, hogy "teljesen borzasztó" dolgokat hallott tőlük. Az Independent 2005 októberében számolt be róla, hogy több tucat brit nő utazott Barbadosra az IRM klinikájára, amely úgy reklámozta magát, hogy őssejtkezelésekkel lassítani tudja az öregedést, és javítja a páciensek szexuális életét.

Yuliy Baltaytist négy napja a magyar rendőrség őrzi, és ha beigazolódik az ellene felhozott gyanú, akkor akár huzamosabb időre is börtönbe kerülhet. Pár évvel ezelőtt még Barbados szigetén volt tudományos igazgató egy egészségügyi kezeléseket végző intézetnél. Az Institute for Regenerative Medicine (IRM) nevű központ a Los Angeles Times 2005-ös cikke szerint 2004 nyarán nyitott meg, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy már akkor olyan őssejtkezeléseket ajánlott, amelyeket a tekintélyes orvosi szervezetek még most is fenntartással kezelnek. Az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. nevű céget 2007 nyarán alapították, és ez a vállalkozás nyitott meg néhány hónappal később egy őssejtkutató laboratóriumot Kaposváron.

Barbadosig vezetnek a szálak (origo)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!