Elsőfokon az MR2-Petőfi nyert az ORTT-vel szemben

2009. június 17. 10:57

A bíróság hatályon kívül helyezte az ORTT határozatát, mely szerint az MR2 nem felel meg a közszolgálatiságnak.

2009. június 17. 10:57
Elsőfokú ítéletében hatályon kívül helyezte szerdán a Fővárosi Bíróság azt a médiahatósági határozatot, amely szerint nem felel meg a közszolgálatiság követelményeinek a Magyar Rádió MR2-Petőfi adójának műsorszolgáltatása. A döntés szerint több ponton sincs összhangban az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntésének rendelkező része és indoklása, ugyanakkor a médiahatóság olyan kérdésben - az MR közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzatának teljesülése ügyében - foglalt állást, amiben nincsen hatásköre. Az ítélet helyt adott a közmédium azon érvelésének, hogy nem egyes adókon, hanem a műsorszolgáltatás összességében kell az intézménynek megfelelnie a sokszínűség követelményének.

Az ítélet kihirdetése után Such György, a Magyar Rádió Zrt. elnöke "a józan ész és a jogszabályok győzelmeként" értékelte a döntést az MTI-nek. A médiahatóság tavaly január végi döntését támadta meg az MR, az ORTT határozata szerint ugyanis 2007. szeptember 21-i működésével az MR2-Petőfi adó nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének közmédiumoktól a médiatörvényben megkövetelt megjelenítését. A közrádió vezetése arra hivatkozva kérte a határozat megsemmisítését, hogy a közrádió összes, bárki által fogható csatornája együttesen felel meg ezeknek a kritériumoknak. (MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2009. június 17. 19:59
Bizony, az átalakult Petőfi Such talán egyetlen jó húzása volt. Messze a legjobb és legigényesebb a zenei kínálata. Ebben legalább megközelítettük a BBC színvonalát. Épp a napokban, amikor az egyik spot arról szólt hogy két éves az új Petőfi, akkor gondoltam bele, hogy nagyjából azóta nem is nyomtam máshova a rádiót a kocsiban. :) De ahogy mondtátok, tényleg lehetne még kicsit informatívabb, nem csak reggel, hanem napközben is.
luccy
2009. június 17. 18:59
Hír alatt azt a 2 mondatot érted, amit óránként 10 mp-ben elhadarnak? :D Egyébként a zenék jók, és igenis kell ilyen is... nem csak Győzike, meg Lola és társai, akik a Vivából folynak...
ádámka
2009. június 17. 17:18
Talán egyetlen jó dolog amit ezek alkottak, a Petőfi átalakítása. Igaz, hogy a "Nagyon zene" szlogen atomvérgáz, de ez mellékes. (Azért a híreiken még lenne mit csiszolni.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!