Bajnai: Büntetni kell, ha valaki tagadja a holokausztot

2009. június 21. 15:57

A miniszterelnök mindenkit fegyverbe szólít a szélsőjobb elleni küzdelemben.

2009. június 21. 15:57
Bajnai Gordon vasárnapi sajtótájékoztatóján a szélsőjobb európai előretöréséről beszélt, s hangsúlyozta: a kormány a leghatározottabban elutasítja a Jobbik által képviselt ideológiát és a párt által megfogalmazott üzeneteket. "Ezek a nézetek ellentétesek Magyarország érdekeivel és ártanak az országnak. Ártanak annak a bizalomnak, amelyet megpróbálunk Magyarország iránt újjáépíteni. A Jobbik nézetei veszélyt jelentenek a magyar demokráciára, és ez a veszély nagyobb, mint az elmúlt húsz évben bármikor" - jelentette ki. A Jobbik helyenként valódi problémákat is felvet, csak azokra borzasztó, gyalázatos megoldásokat javasol - mondta.

A miniszterelnök méltatlan, lehangoló és gyalázatos cselekedetnek nevezte, hogy ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti rakparton található holokauszt-emlékmű cipőibe. Kiemelte, hogy a kormánynak világos az álláspontja: támogatja azt a törvényt, amely tiltaná a holokauszttagadást Magyarországon. 

Bajnai Gordon biztos benne, hogy a szélsőjobboldal kérdése előkerül kedden kezdődő hivatalos izraeli látogatása során is. Hozzátette: ebben a helyzetben azt is meg kell mondani, hogy a kormány mit akar tenni a szélsőjobboldali eszmék további térnyerése ellen. Ide sorolta egyebek között a holokauszt tagadását tiltó törvény parlamenti elfogadtatását, valamint a Büntető törvénykönyv szigorítását. (MTI)

Holokauszttagadás (Sárdobáló)

Holokauszt (Másrészt)

Holokauszt megemlékezés pro és kontra (Vallásos Ábrándozók)

Turulszobor, holokauszt, nácik... (DarkBlog)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
postmaster
2009. június 23. 15:30
"Ezek a nézetek ellentétesek Magyarország érdekeivel és ártanak az országnak. Ártanak annak a bizalomnak, amelyet megpróbálunk Magyarország iránt újjáépíteni.-mondja Kinek a nevében beszél ez a pasas? Őt ki választotta meg, és az elődjét ki választotta? A jobbikra annyian szavaztak mint rájuk, nézzen körül!
postmaster
2009. június 23. 15:27
Mióta a válságkezelő (gyakorlatilag ügyvezető, ideiglenes) kormány dolga ilyenekkel szarakodni??? Foglalkozzanak a gazdasággal, ne ezzel. Abszurdum!
Cavinton
2009. június 22. 23:04
http://www.fn.hu/belfold/20090502/jobbik_tragikus_esemeny_volt/
mildi
2009. június 22. 15:33
denever, akkor mégiscsak büntessük a holokauszttagadást? nagy nyilvánosság előtt elmondott hülyeség az is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!