Ukrán stratégia: győzelmi terv vagy segélykiáltás? – Mandiner Harctér

2024. szeptember 26. 20:30

Zelenszkij végre bemutatta győzelmi tervét, nincs tárgyalás. Az ukrán elképzelésekben sok újdonság nincs, emiatt egyre többen kételkednek bennük. Már a németek is tárgyalás irányába kacsingatnak, miközben az ukrán vezetés és Trump stábja között egyre nő a feszültség.

2024. szeptember 26. 20:30
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • Zelenszkijnek nem győzelmi, hanem kommunikációs terve van
  • Ha Ukrajnának új győzelmi tervre van szüksége, akkor a dolgok rossz irányba haladnak
  • Ukrajna sokkal gyengébb katonailag idén, mint tavaly volt
  • Ukrajnának még a háború folyamán nem sikerült előre kiépített védelmi vonalat áttörnie

A teljes műsor itt tekinthető meg:

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrosZrulett
2024. szeptember 26. 23:20
56-ban ukrajna a szovjet birodalom közvetlen és tevékeny szereplője a Magyarországot megszálló hadseregnek, egyúttal bűnrészese a 45 évig tartó megszállásnak és az ország kirablásának. Ők nem megszállottak voltak, hanem megszállók!!! Most a zusa kutyájaként a saját testvéreikkel egymást gyilkolásszák míg rá nem ébrednek, hogy se országuk, se jövőjük nem maradt. Az oligarcháik ellopták és eladták a föld nagy részét, ami maradt azzal meg majd törlesztik az adósságukat. Generációk vesznek oda vagy akik tudnak megszöknek ebből az anarchiából, ahova soha többé nem, vagy ha lehet, csak látogatóba térnek vissza. Ez nem az ukránok érdekében történik és semmi köze a honvédelemhez.
Akitlosz
2024. szeptember 26. 21:59
Az hagyján, hogy Ukrajna nem tör át előre kiépített védelmi vonalat, de a saját védelmi vonalait sem tudja megvédeni. Hol állítja meg az oroszokat?
kokrowatz-0
2024. szeptember 26. 21:30 Szerkesztve
mi a jobb? területvesztéssel bár, de megőrizni az un. "szuverenitást", vagy harc nélkül behódolni, és csatlóssá válni? alig várom október 23.-át, hallani nagyjainkat, ahogy a faluszélén semleges beszédet tartanak, mások meg krétán turkálnak egymás seggében. olvassátok el a gránitszilárdságú magyar alkotmányt -ami egy drogos pedofil buzi fideszes műve amúgy- hogyan rendelkezik erről!
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. szeptember 26. 21:27
"Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!