Olaszországban is egyre többen zárnák le ezt a háborút – Stratéga különkiadás Szomráky Bélával

2023. június 21. 17:00

Migránskvóta, szűkülő európai mozgástér, változó háborús álláspont – Olaszország Berlusconi után. Stratéga című műsorunk különkiadásának vendége Szomráky Béla Olaszország-szakértő.

2023. június 21. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

Silvio Berlusconi halála változásokat hoz az olasz és az európai politikában is. Jól mutatja a korábbi miniszterelnök jelentőségét, hogy politikai hagyatéka megkerülhetetlen, valahogyan mindenkinek viszonyulnia kell hozzá; eredményei, gondolatai, szellemi alapvetései pedig tovább élnek.

Ilyen kérdés a nemzeti gondolat, a patrióta megközelítés, amely jól látható a minapi  Pirreli-ügyben hozott kormányzati döntést illetően is, amely során kizárták a cég irányításából a kínai főtulajdonost. A jelenlegi miniszterelnök, Giorgia Meloni végigjárta Berlusconi iskoláját, de a korábbi kormányfő útját már nem tudja járni – azóta ugyanis annyit szűkült az olasz vezetés, illetve annyit nőtt az európai vezetés befolyása az olasz politikában. Ez, illetve a gyors fellélegzésbe vetett bizalom vezethetett oda, hogy Olaszország jelenleg támogatja az úgynevezett migránskvótát.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A műsor podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tárkány Álmos
2023. június 21. 19:56
"Giorgia Meloni végigjárta Berlusconi iskoláját." Na! Mesélj Giorgia! Hogy néz ki egy bunga-bunga party? Még te is kiskorú voltál?
Pelso j.
2023. június 21. 19:22
Berlusconi politikai hagyatéka megkerülhetetlen, mindenkinek viszonyulnia kell hozzá; eredményei, gondolatai, szellemi alapvetései pedig tovább élnek. :)) Nem egyszerű dolog a megélhetés, ugye, Pista.
Ugandai Bubu
2023. június 21. 19:15
Még egy raguza féle fizetett okoskodó, remélem, fizet neki az MCC a mi pénzünkből millókat, millókat is.
ThunderDan
2023. június 21. 19:03
Nyomjátok a diszlájkot, gyerünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!