„Folyamatosan csúszunk a harmadik világháború felé” – itt a Világrend új adása (VIDEÓ)

2023. február 08. 16:27

„Az ukrajnai háború az új világrendért folyó harcnak csak az egyik terepe. Oroszország győzelmi kényszerben van, mert nemcsak az ukrajnai, de a világrendért folytatott harc kimenete is a tét” – Mikor és hogyan kezdődhet az orosz „tavaszi hadjárat”? Mik az orosz stratégiai célok? Stier Gábor válaszol a Mandiner Világrend adásában.

2023. február 08. 16:27
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

***

Anyagháború zajlik, és a mennyiség fog győzni” – vélekedik az Oroszország-szakértő, aki szerint a háború jelenlegi állása Moszkvának kedvez, csak a vágyvezérelt gondolkodás lát bele többet az ukrán esélyekbe, mint az reális lenne.

Stier Gábor úgy véli, az orosz hadsereg összeszedte magát, újratervezte a háborút, és készen áll, hogy stratégiai célját, a Donbasz teljes elfoglalását akár még februárban megvalósítsa.

Az újabb és újabb nyugati fegyverszállítások mögött az az indíték állhat, hogy az amerikaik látják, hogy rosszul áll a helyzet, ezért próbálják nehézfegyverzet küldésével megőrizni az ukrán eredményeket. „Nyugati szempontból – sajnos – nem az a lényeg, hogy Ukrajna mit tud elérni, hanem hogy Oroszország mennyire gyengül” – hangsúlyozza a szakértő, aki szerint emiatt akkor lehet igazi esélye a háború befejezésének valamilyen tűzszünettel, ha az Egyesült Államok úgy érzi, Oroszország az ő szempontjából már kellőképpen meggyengült, vagyis a Nyugat a háborúval a célját elérte.

Kompenzálhatja az orosz mennyiségi fölényt az ukrán / nyugati minőségi fegyverzet? Milyen orosz hadműveletek várhatóak 2023 kora tavaszán?

A műsor vendége: Stier Gábor külpolitikai újságíró, a moszkvater.com alapító főszerkesztője.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csuhaj
2023. február 11. 08:16
MAndiner,mandiner.. mivé lettél?? Régen olyan remek széleskörű és obhejktív írások riportpk voltak .. Ma szánalmas olcsó nyugati propaganda ..
Akitlosz
2023. február 08. 19:35
"Mik az orosz stratégiai célok?" Elmondták lassan egy éve, tavaly februárban.
Akitlosz
2023. február 08. 19:33
"Mikor és hogyan kezdődhet az orosz „tavaszi hadjárat”?" Na és a téli?
jánosbácsi
2023. február 08. 19:09
Egy orosz katona szuronnyal többet ér mint 1000 leopárd. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!