Gondban a baloldal, hiányzik a lendület, nem bírnak Márki-Zay Péterrel

2022. január 14. 07:00

A Mandiner Reakció idei első részében a Gyurcsány Ferenc által dominált, számos belső vitával szabdalt ellenzék aktuális helyzetéről készítettünk rövid látleletet.

2022. január 14. 07:00
null

***

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Ezúttal a baloldal jelenlegi állapotáról, Márki-Zay Péter aktuális botrányos nyilatkozatairól és az állítólagos közös programról készítettünk rövid összefoglalót.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. január 16. 11:15
VALÓBAN KÜZD A KORRUPCIÓ ELLEN MÁRKI-ZAY PÉTER? Márki-Zay a politikai közéletbe berobbanását, ismertségét az Orbán kormány és a miniszterelnök személye elleni, mindent elsöprő, lehengerlő támadásainak köszönheti. A Fidesz és miniszterelnök elleni kirohanásai, támadásai sokak érdekeinek feleltek meg, amiért is kezdte magát felkentnek, kiválasztottnak érezni, rögvest miniszterelnöki bársonyszéket vizualizálva. Innen kezdődően élete egyedüli „kényszerképzetes” céljának, értelmének tekinti a Fidesz és Orbán Viktor „megdöntését”- nem válogatva az eszközökben, ki tudja, talán „bármi áron”, bármilyen eszközzel élve. A Fidesz és Orbán elképzelt két vállra fektetésével pedig Márki miniszterelnöki programja ki is merült. Ennyi. Márki jelenleg üres. Kiürült. Nincsenek új gondolatai. Ismétel. Ugyanakkor még abban sem lehetünk biztosak, hogy Márki valóban a korrupció ellen küzd, vagy csupán kijátszva a „korrupciós választási kártyát” valójában magáért, a vágyott, áhított tisztségért, a hatalomért és ki tudja miféle milyen más lehetőségekért, hiszen hatalomimádata közismert. Ha Márki-Zay valóban a korrupció ellen küzd, miért nem ad részletes tájékoztatást korrupcióellenes intézkedési tervekről, az esetleges megválasztását követő korrupcióellenes intézményrendszer felállításáról működtetéséről, az elvárható hatékonyságról? A kérdés jogosan vetődik fel, mert Márki programtalan, minthogy a korrupcióellenesség nem választási program, sokkal inkább hozzáállás, álláspont, minden becsületes ember álláspontja - a mostani szinten, nem program. A lényeg tehát, hogy nincs az ország vezetésére alkalmas program, ahogy jelenleg az ország vezetésére termett jelölt sincs. A mostani sokismeretlenes nemzetközi gazdasági,- egészségügyi, - politikai helyzetben pedig különösen fontos volna sok fontos szempontot szem előtt tartva, jól választani magunk és hazánk biztonsága, jövője érdekében.
Dicsértessék
2022. január 15. 08:09
Petit tegnap is ki kellett menekíteni.
Grósz István
2022. január 15. 06:09
Kipukkantak mint a lufi, nagyon úgy néz ki, hogy vereségre vannak ítélve.
erdei nyezega
2022. január 14. 18:38
makizaj egy buzi köcsög cigány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!