Márki-Zay Péter szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”

2021. november 07. 20:48

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint is tarthatatlanul el fognak szabadulni a világpiaci árak, de nekik nem céljuk ezeket megállítani a határon.

2021. november 07. 20:48
null

Azt hiszem, hogy Deutsch Tamás mondta azt, hogy megállította a Fidesz a határokon az energiaárak világpiaci emelkedését. Volt erre már példa, egyébként ezt csak kommunizmusban lehetséges elképzelni” – fogalmazott Márki-Zay Péter a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”.

A politikus emlékeztetett: „amikor ezek a kommunista ötletek előjönnek, hogy 360 legyen a kenyér, vagy állítsuk meg... Emlékeznek, a hetvenes években, amikor volt egy világpiaci olajárrobbanás, hogy ez egy rendkívül komoly változást indított el a világpiacon és a világgazdaságban is. Akkor is egy ideig azt gondolták, hogy mi, itt, a kommunista blokk védve vagyunk a világpiaci hatásoktól, nem voltunk védve. Az egész rendszer összeomlott ebbe az olajárrobbanásba, és abba, hogy ezt meg akarták állítani a határon”.

Márki-Zay: Most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak

A politikus kifejtette azt is: „nekünk nem az a célunk, hogy megállítsuk a határon a világpiaci árakat, nekünk az a célunk, hogy okosan és lopás nélkül oldjuk meg azokat a problémákat, amelyek Magyarország elé kerültek”. Mint mondta:

Az elmúlt tíz évben ugyanis Orbán Viktor valóban csökkentette a lakossági energaiárakat, sőt, nem csak energia, ugye: víz, kéményseprés és egyéb rezsiköltségeknek is csökkentette az árát, átlagosan 20 százalékkal”.

Ugyanitt bár Márki-Zay elismerte: „most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak a világpiacon”, szerinte „hogyha mi biztosítjuk önöknek, mindenkinek, a leggazdagabbaknak is, a fideszes oligarcháknak a medencéjéhez, annak a fűtéséhez használt gáznak az árát és mesterségesen alacsonyan fogjuk tartani, hát akkor valószínűleg ezt önök fogják megfizetni”.

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentéseit az alábbi videóban nézheti vissza (22 perc 17 másodperctől kezdődően):

Kapcsolódó

Márki-Zay: Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint „ostobaság volt” az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket. Bővebben is érdekel...

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint „ostobaság volt” az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2021. november 29. 16:02
Az árak maximalizálása néhány termék körében választás előtt kamu. Az árat többletinflációval és a rárakódó 27%-os áfával fizetjük meg. 10 év óta a torta várárlóerőparitáson számolva ugyanakkora. Csak az elosztása nagyon megváltozott néhány oligarcha javára, jogilag körülbástyázva. Elkeserítő. Pedig a nyolcvanas években már röhögött az ország azon a poénon, hogy "állítsa már le valaki a meseszolgálatot!" Válasz a központból: Nem tudom, egész nap az árhivatalból szól. Fiatalabbakat nem Gyurcsánnyal érzékenyíteném, hanem a nyolcvanas évek kabaréival: NDK turmixgép, árhivatal, interközpont.... A lustábbak kedvéért: https://www.youtube.com/watch?v=BBf9G96kAas
Karácsony Szilvi
2021. november 11. 21:00
Ő maga a kommunista ötlet!!! Ami nem válik valóra!!
zoles
2021. november 08. 12:29
" fideszes oligarcháknak " Bige László, Cseh Katalin, Gyurcsány Ferenc, Lisztinger, Varga, ezekre gondolt a költő?
yndi
2021. november 08. 10:34
Végre egy őszinte politikus. Nem szépítget, nem hazudozik a választóknak. Micsoda kontraszt a baloldali demagóg fideszhez képest! És végre egy valódi jobboldali jelölt, aki valódi jobboldali programot képvisel. Nem áltatja a jónépet azzal, hogy a jóságos állam bácsi majd mindent megold mindenki helyett. Nem tesz úgy, mintha az állami beavatkozás árát nem az adófizetők fizetnék meg! Ezek után nehéz azt mondani, hogy nem újult meg az ellenzék. És azt is nehéz lesz nem észrevenni, hogy a Kádár-rendszer szellemi örökösei szavaznak a fideszre, és a szabad piac hívei az ellenzékre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!