Niall Ferguson: Végre visszatérhet a normális élet a felsőoktatásba

2021. szeptember 16. 13:01

Az akadémiai szabadság és a szabad gondolkodás fontosságára hívta fel a figyelmet az MCC évnyitóján a világhírű történész.

2021. szeptember 16. 13:01
null

Niall Ferguson skót-amerikai  történész az MCC meghívására érkezett Magyarországra. Ferguson az akadémiai szabadság és a szabad gondolkodás fontosságára hívta fel a figyelmet az évnyitón elhangzott beszédében. 

A történész arról is beszélt, hogy akkor vált egyértelművé a fiatalok számára a közösségi élet fontossága, amikor a pandémia miatt nem tudtak együtt tanulni. A szakember reményét fejezte ki, hogy most végre visszatérhet a normális élet a felsőoktatásba.

Ferguson beszéde alább tekinthető meg:

Nyitókép: Facebook

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2021. szeptember 16. 14:08
Milyen szabad gondolkodás lehet olyan felsoktatási intézményekben, ahol regnáló politikusok vannak az azokat vezető kuratóriumokban? "És ezért én nem tudok jó szívvel javasolni senkit sem ilyen kuratóriumba, aki egyébként egy internacionalista, globalista szemléletű ember, mert akkor az egyetemeket is ebbe az irányba vinnék el. Tehát nagyon helyes és jó, hogy éppen most, amikor nemzeti kormányunk van, pontosan most állítjuk hosszú távon is kiszámítható pályára az egyetemeinket, mert ezek így megmaradnak a nemzeti érdek és a nemzeti gondolat körében." - Orbán Viktor 2021.04.30 Ne akarjuk már eljátszani a gondolkodás függetlenségét, könyörgöm. Orbán világosan elmondta, hogy mi az irány. Valótlan dolgot állít az, aki azt mondja hogy ezeken az egyetemeken szabadon lehet gondolkodni.
night watch
2021. szeptember 16. 13:41
Ferguson nyílt társadalom témában is adott elő a CEU-n. https://www.youtube.com/watch?v=LkjKiWIhhR0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!