Kizárná az íreket az EU-ból a német viccpárt EP-képviselője

2016. szeptember 14. 17:30

Martin Sonneborn szerint a brexit és Magyarország kidobása után itt az ideje ajtót mutatni az Apple eurómilliárdos nagyságrendű adóelkerülését elnéző íreknek is.

2016. szeptember 14. 17:30

Martin Sonneborn újságíró, a német viccpárt, a Die Partei alapítója és első embere, egyben EP-képviselője is felszólalt az EU állapotáról rendezett szerdai vitanapon az Európai Parlamentben. Kétperces beszéde elején főnökének nevezte az EP elnökét, Martin Schulzot, aki ezt Sonneborn beszéde után azzal kommentálta, hogy megtiszteltetésnek veszi, hogy egy ilyen tehetséges ember nevezte őt főnökének, holott ő erről a főnöki-beosztotti munkaviszonyról nem is tud.

Sonneborn beszédében Írország EU-ból való kizárását követelte. Szerinte a brexit és Magyarország kidobása után logikus lépés lenne ez az unió vezetői részéről: „Az ír kormány, amely nem akarja beszedni az adót az Apple-től, azt a benyomást keltheti, hogy itt a konszernek Európájáról van szó, nem pedig az állampolgárokéról.”

A német humorista-politikus külön üzent az ír kormánynak: 

„Dear Mr President of iReland!

If you still believe that Apple will create some jobs in Ireland, forget it. Apple only ever had one Jobs. But he is dead. He will not come back. So please take the money and run. 13 billion euro will buy you many many iPhone-s. This will generate more tax income for Ireland, so you can buy more iPhone-s. It's a win-win-win situation. Think it over with a good bottle of whiskey.”

Sonneborn egyben felszólította Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy szóljon Günther Oettingernek, a digitális ügyekért felelős német származású uniós biztosnak, hogy 90 percenként német szolgáltatóval használja telefonját Brüsszelben, hátha ettől felgyorsul a roamingdíjak eltörlése.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2016. szeptember 15. 08:09
Mindenki lépjen ki az EU-ból most, azonnal. Fél év szünet után minden országban legyen népszavazás az újbóli csatlakozásról. A népszavazások egyetlen napon legyenek egész Európában.
formaegy
2016. szeptember 15. 08:03
Németek.... Jobb lenne ha kussolnátok szemetek! Nektek köszönhető minden mocsok! Ukrajnától (ott is jól megkavartátok a szart) az Eu trágyadombig! Ez az! Mire vártok? Ki kell dobálni mindenkit az Eu-ból! Csak a rákos magja maradjon. Szívesen megnézném hogyan szárnyaltok a franciákkal, olaszokkal, és a nagy gazdasági Luxemburggal))) Mocskok! Az utóbb csatlakozott országokat csak és kizárólag azért vettétek be, mert kellett a piac, miáltal kihasználtátok és tönkre vágtátok az ipart, mezőgazdaságot csak, hogy a piacotoknak teret nyissatok! Húzzatok a jó büdös francba! Bár kidobálnátok az utóbb csatlakozottakat, és mennétek a levesbe! Nem parancsolnátok tovább, megszűnne a mocskos kvótátok, megnyílhatnának a gyárak, üzemek. Ipar, mezőgazdaság beindulhatna! Rühes németek! Mások hátán élősködtök, és még van pofátok kurjongatni! Pffff!, de egy mocsok ország!
krakken96
2016. szeptember 14. 23:25
jobb volna ha a ketfarkuaknal is lenne egy ilyen figura, ez az igazi irónia és közben halálkomoly, mogács hova lett?
választópolgár
2016. szeptember 14. 22:29
A németeknek még van kedvük vicceskedni? A német humor...groteszk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!