Zsidózás-e a sorosozás? Papp Réka Kinga és Balogh Ákos Gergely vitája

2016. május 22. 14:13

Soros György és tevékenysége volt a téma az ATV Esti Start című műsorában péntek este. Még az is kiderült, miben ért egyet Papp Réka Kinga és Balogh Ákos Gergely.

2016. május 22. 14:13

A Mandiner főszerkesztője szerint Soros pénzügyi manőverei még ha jogszerűek is, az erkölcsiség próbáját nehezen állják ki. Papp Réka Kinga erre úgy reagált, hogy különböző baloldali és globalizációkritikus mozgalmak 16 éve kampányolnak a nemzetközi tőkejövedelmek megadóztatásáért. Balogh Ákos Gergely szerint külön vicces, hogy ezeket a balos csoportokat Soros pont ilyen pénzekből támogatja.

„Nagyon furcsa helyzet, hogy sok esetben a kapitalizmus legrosszabb arcából, annak jelenségeiből tényleg dollármilliárdokat megkereső, nagyon befolyásos üzletember az újbaloldali, sok esetben neomarxista mozgalmakat támogatja. Ez mindkét fél részéről izgalmas dolog, a támogatottak részéről is, hogy ilyenkor nem zavaró-e, hogy a támogatásáram túlsó végén egy ilyen ügylet van, mint a font vagy a thaiföldi fizetőeszköz bezuhanása?” – tette fel a kérdést a Mandiner főszerkesztője.

Papp Réka Kinga kérdése Soroshoz

Papp Réka Kinga válaszul felidézte, hogy egyszer egy zárt rendezvényen volt alkalma feltenni egy kérdést Soros Györgynek, ő pedig arra volt kíváncsi, hogy mennyire fér bele neki az iraki háború ellenzőjeként, hogy Halliburton-részvényeket vásároljon: „Nem adott hosszú választ. Ő erre azt válaszolta, hogy a tőzsde semleges terep. Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Tizenöt-tizenhat éve kezdtek el a globalizációkritikus mozgalmak a nemzetközi tőkejövedelmek szabályozásáért és adóztatásáért kampányolni.”

Balogh Ákos Gergely erre azt mondta, ő kevés dologban ért egyet a globalizációkritikus mozgalmakkal, de ebben az egy dologban igen. Más, Soros Györgyöt érintő kérdésben azonban már nem volt ekkora egyetértés az Esti Start két vendége között.

Zsidózás-e a sorosozás?

„Valamit rögzítsünk: a sorosozás az zsidózás” – véli Papp Réka Kinga. Balogh Ákos Gergely szerint ez egyrészt igazságtalan, másrészt egyáltalán nincs így. A baloldali újságíró-aktivista mondataira így reagált: „Kísérlet a sorosozás szalonképtelenné tételére, a sorosozás nem zsidózás.”

Papp Réka Kinga nem tágított: „De. A milliárdos. A gonosz üzletember. Ezek a klasszikus argumentumok.” A Mandiner főszerkesztője erre visszakérdezett: vajon az amerikai republikánusok Soros-kritikája is zsidózás lenne? Papp Réka Kinga szerint nem, mert ők más témában támadják Sorost. Balogh Ákos szerint ez nincs így, az amerikai repbulikánusok ugyanis ugyanazon témákban mennek neki Sorosnak, mint az európai vagy magyar jobboldal: bevándorláspártiság, határoknélküliség.

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. március 29. 08:43
Egy év múlva hallgattam újra. Ez a csaj óriási. Neki kéne vitaműsorokat vezetni. Kiválóan tud egy hülyéből még nagyobb hülyét csinálni. És nem mellesleg Orbán baromságait odatenni, ahová valók. Disznóólba? Talán. Ez az ártatlan miniszterelnöki képpel kinyilvánított baromság - disznóság is egyben.
Csakcsöndben
2016. május 23. 22:07
én BÁG helyében azt feleltem volna a kérdésre, hogy mi mozgathatja Sorost, hogy ilyet tegyen: az, ami még sok liberálist: tartanak a nacionalista mozgalmaktól (némileg jogosan), ezért ezeket úgy akarják leszerelni, hogy gyöngítik az államok etnikai jellegét az összetétel vegyítésével. Amit talán nem vesznek figyelembe 1. a valódi nemzeti érzés egyáltalán nem egyenlő a korlátolt nacionalizmussal, nem mellékes, hanem fontos dolog. 2. a bevándoroltatott tömegek jóval alacsonyabb fejlettséget és eltérő mentalitást képviselnek szinte minden tekintetben, ami hatalmas problémákhoz vezet.
mucsay
2016. május 23. 21:20
egyébként azt is eléggé fontos lenne felfognunk , amit a bág mond, hogy milyen perverz hogy a mai "balodali" és anti-globalista mozgalmakat is mind a tőkések pénzelik. addig irányítani is tudják az elégedetlenséget (őfelsége ellenzéke) nem csoda hogy az lmp nem tart egy tisztességes ttip elleni tüntetést
mucsay
2016. május 23. 21:15
figyeltétek? a csaj elismerte a soros-hálozat létezését és célját, csak a neve (háttárhatalom) nem tetszik neki. mondjuk a részhalmaz dolgot tegyük félre, javasoljon ő egy nevet, bármilyen giccseset, mitbánomén, hívjuk úgy, csak beszéljünk már végre róla
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!