Újabb drámai videót adott ki az egészségügyről a DK

2016. május 04. 14:36

Oláh Lajos DK-s képviselő múlt héten kilenc órát töltött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályának folyosóján. „Tudtam, hogy iszonyú állapotban van az egészségügy, de a személyes tapasztalat így is mellbevágó volt” – írta Oláh Lajos.

2016. május 04. 14:36

Újabb videóban vizsgálta az egészségügy helyzetét a DK: most egyik képviselőjük nézte meg, mi történik egy nap alatt egy kórház sürgősségi osztályán.

Múlt hét kedden kilenc órát töltöttem a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályának folyosóján. Szerencsére nem voltam beteg, csupán személyesen szerettem volna meggyőződni arról, milyen ellátást kapnak beteg, bajban lévő emberek. A kisfilmben látható fotókat és videókat a telefonommal csináltam a váróban rejtett kamerával, az arcokat kitakartuk, a hangokat eltorzítottuk. Mivel a filmezést a kórházban megtiltották, a személyes kommentjeimet az udvaron vettem fel szintén a mobilommal. Tudtam, hogy iszonyú állapotban van az egészségügy, de a személyes tapasztalat így is mellbevágó volt. Egészségesen is embertpróbáló volt az a fél nap, amit ott töltöttem. Figyelem, megrázó tartalom!” – írta Oláh Lajos.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. május 05. 14:40
A képzelt beteg. Azt képzeli, hogy az egészségügy helyzetéhez neki és elvtársainak semmi köze. Ezért beteg.
Jason Bourne
2016. május 05. 08:41
A tanárok egy részét már fellázították, most jönnek az eü doozozói, utána meg ki tudja még kik. Remélem akkora lesz a támogatottság, mint a pedagógusok esetében.
Xenon
2016. május 05. 07:34
Bármelyik sürgősségin ugyanezt látni. Az oxiológia fiatal szakterület, kevés az orvos, kevés a képzett triázsnővér (magyar ember amúgy sem bízik meg a nővérben, hiába tud többet a sürgősségi állapotokról a triázsnővér, mint egy általános orvos), és a magyarok típusosan nem értik a sürgősségi ellátás mibenlétét. Igaz ez nem teljesen csak a hazaiakra jellemző, még a kőkeményen fizetős USA-ban is kampányvideókat készítenek, hogy körömleszakadással és náthával nem megyünk lefoglalni az orvost, de az UK-ban is plakátokkal van telerakva az összes sürgi, hogy a két hete tartó enyhe hasfájás meg kötéscsere nem SBO feladatkör. A széleskörű felvilágosítás és az erős alapellátás sokat segítene a helyzeten.
balbako_
2016. május 05. 07:13
A trezorokat és a kapuban álló pénznyelő automatákat kereste a balfasz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!