Így égett le szilveszterkor a 300 méteres felhőkarcoló Dubaj központjában

2016. január 01. 11:44

Az Euronews videóján látható dubaji felhőkarcolótűz nem volt része a tervezett szilveszteri látványosságnak. A lángokban álló Address Hotel a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa közelében található.

2016. január 01. 11:44

Tűz ütött ki egy Dubaj központjában álló 300 méter magas felhőkarcolóban csütörtökön, a szilveszteri tűzijáték tervezett helyszínén – számol be az esetről az Euronews.

A lángok hamar felcsaptak a huszadik emeletig, majd hamar elnyelték az egész épületet. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet a 63 emeletes magasházban.

A lángokban álló Address Hotel a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa közelében található. A tervek szerint innen indították volna a szilveszteri tűzijátékot.

A hatóságok első közlése szerint a tüzet eloltották és a felhőkarcolót nagyrészt sikerült evakuálni, de halálos áldozatról és sérültekről is érkezett jelentés.

Dubaj belvárosában az újévi ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken becslések szerint kétmillióan vesznek részt.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2016. január 03. 15:10
"Bizonyos" méretű tűz totálkárossá ( inkább lebontani, mint javítani ) tehet egy épületet. A beton elválik az acéltól, és már nem vasbeton lesz, ezért vizsgálnak statikusok már egy kisebb épülettüzet is. Kérdés: elérte-e ez a tűz azt a "bizonyos" méretet?
nemecsekelek
2016. január 02. 17:24
Csak a pontosság kedvéért. Egy 63 emeletes ház messze van a 300 méteres magasságtól. Még a kétszázat is csak sámlira rakva éri el.
crydog
2016. január 02. 11:08
Látjátok feleim szümtükkel, milyen szakértelemmel dolgoznak a szír "atomfizikusok". jah, hogy őket nem engedik be az Emirátusokba.. Hiába na, mi rasszista magyarok évezredekkel vagyunk lemaradva a muzulmán gyújtogatási technológiával szemben.
Pandaka pygmaea
2016. január 02. 10:42
Így meg karácsonyfa Brüsszelben. Némi rásegítéssel Allah nevében. https://www.youtube.com/watch?v=OT3zbwewBzc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!