„Életem egyik legszörnyűbb napja volt” – az ATV-nek nyilatkozott a szír fociedző

2015. szeptember 29. 16:10

Osama al Abd al Mohsen szerint nem azért estek el, mert a rendőr megpróbálta elkapni őket, hanem mert László Petra kigáncsolta őket.

2015. szeptember 29. 16:10

ATV Világhíradójának a munkatársának, Novák Andrásnak nyilatkozott Münchenben az a szír férfi, akit László Petra megkísérelt elgáncsolni a röszkei határon. A futballedző Osama al Abd al Mohsen, akiről időközben kiderült, hogy több mint 10 éve csatlakozhatott az al-Kaida szíriai szárnyához, az al-Nuszra Front terrorszervezethez, fiával együtt menekült.

Az ATV-nek Münchenben a férfi elmondta: nem azért estek el, mert a rendőr megpróbálta elkapni őket, hanem mert a riporternő kigáncsolta őket. Osama al Abd al Mohsen szerint fiát nagyon megviselte lelkileg a menekülés és az esés, két órán keresztül síró és remegő rohama volt. „Nagyon nehezen találok szavakat arra ami történt velünk. Nem bántottunk senkit, és senkinek nem  vagyunk az ellenségei.” – mondta.

„Életem egyik legszörnyűbb napja volt Magyarországon. Nem volt mint ennük, éhesek voltunk, a gyerekek is, és egyszerűen már nem tudtam nézi, hogy a hét éves kisfiam sír, mert nem tudok neki enni adni. Nagyon hideg volt, a rendőrök pedig körbefogtak minket. Mindenki megrémült, hogy mi fog történni velünk, mindannyian a gyerekeink féltettük, ezért törtük át a rendőrkordont. Amikor szaladtunk, akkor láttam, h egy rendőr meg akar fogni minket. A kisfiam, Zaid ott elesett, ezért én felkaptam a földről, és vele együtt futottam tovább. Akkor rúgott fel minket a magyar lány. Hirtelen nem is tudtam, hogy mi történt velünk, de amikor visszanéztem, akkor tudatosult bennem, hogy ő rúgott fel minket.”

Algahadab nagyobbik, 16 esztendőős fia már kilenc hónapja Németországban van, édesapjának és öccsének a felrúgásának képei hozzá is eljutottak. „A Facebookon láttam először ezeket a felvételeket, és akkor tudatosult bennem, hogy az édesapámat és a kistestvéremet látom. Azonnal sírva fakadtam, és nem igazán tudok róla véleményt mondani. Most is alig találok szavakat arra, amikor láttam, hogy elesik az édesapám a testvéremmel a kezében.”

A férfi és fiának felrúgásának a képei bejárták a világot, a szír menekültet és fiát meghívták a Real Madridhoz, és a szintén spanyol Getafe még állást is ajánlott Algahadab-nak. Ezután érkezett a hír, hogy a fociedző tagja lehetett az al-Nuszrának.

A Világhíradónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint ilyenkor az ellenőrizetlenség miatt könnyen lehet kiképzett terroristákat, vagy terrorcselekményt előkészítő csoportokat a műveleti területre juttatni, így valós veszélye van annak, hogy a menekültekkel együtt terroristák jönnek Európába.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2015. október 02. 16:02
LP a fidesz szerint is felrúgta a faszit
Pandaka pygmaea
2015. október 02. 15:51
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005458094105 Itt a faszi FB oldala. Ott büszkélkedik a szerződésével. Sokan gratulálnak hozzá, a "gyári" fordítót érdemes használni, mert érdekes.
hihhaa
2015. szeptember 30. 09:54
Szerencsére már meggyógyult a majdnem belilult térde, úgyhogy megnyugodhattunk.
MZ/X
2015. szeptember 30. 09:02
Ha ebben a témában hazudik, hazudik mindenről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!