Így nyerészkednek a menekülteken a Keleti körül

2015. augusztus 23. 09:21

A C-Pont megpróbált utánajárni, hogyan lopják meg a menekülteket a Keleti pályaudvar környékén. Illegális pénzváltókat, SIM-kártyákkal és nemzetközi vonatjegyekkel ügyeskedőket találtak és szerintük a menekülteket segítő önkéntesek háza táján is vannak problémák.

2015. augusztus 23. 09:21

„Ahol baj van, ott a bűnözés is hamar felüti a fejét. Nagy lóvét hoz mostanában például a bevándorlásbiznisz” — hangzik el a C-Pont, a Hír TV-t Simicska Lajos Orbán Viktort hevesen kritizáló nyilatkozatait követően elhagyó ex-célpontosok műsorának legújabb részében, ami a kormányközeli Napi Gazdaság napilap honlapján jelent meg.

A C-Pont a Keleti pályaudvar környékén az illegális bevándorlókon nyerészkedőket próbálta felkutatni. A videóban bemutatnak egy illegális pénzváltó-hálózatot, valamint felfedezik, hogy vannak, akik SIM-kártyákkal és nemzetközi vonatjegyekkel ügyeskednek. A C-Pont a menekülteket segítő Migration Aid háza táján is körülnézett, felróva a civil szervezetnek, hogy ígéretük ellenére még nem számoltak el honlapjukon a beérkező pénzösszegekkel.

A riportban megszólal egy menekültekre kígyót-békát kiáltó hajléktalan asszony, sérelmezve, hogy neki azért nem adnak ételadományt a menekülteket segítő civilek, mert ő magyar, valamint egy állítólag a menekülteknek segíteni akaró, ám a Migration Aid által elutasított asszony, aki amióta inkább önállóan segít, hallott ezt-azt.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. augusztus 24. 12:34
A Migration Aid egyelőre (éppen azért, hogy megelőzze a rosszindulatú rágalmazásokat!) NEM FOGAD EL(!) pénzbeli adományt, csakis önkéntes közreműködést, és/vagy tárgyi segítséget (élelem, takaró, ruhanemű stb.)!
tevevanegypupu
2015. augusztus 24. 10:03
Ahogy a menekültek is átvágták az idegeneket saját hazájukban, amíg működhetett ott a turizmus vagy dolgozhattak ott idegenek. Az emberiségnek van egy elég széles rétege bárhol a világban, akik bőrszíntől és vallástól függetlenül egyformák.
Rockpapa
2015. augusztus 24. 09:57
Valaki elgondolkodott azon hogy a tarifát a mobiltelefonért hol fizetik ki a "menekültek"? Amúgy tapsikolnak a libsik amikor a kerítést megrongálják valahol.Persze.A baromarcú liberátorok kerítésein,és ajtózárain is át lehet törni,de az már BETÖRÉSNEK,BŰNNEK számít
duzur
2015. augusztus 24. 09:00
Nincs ezen mit csodálkozni. A világon mindenütt élnek és visszaélnek adódó lehetöségekkel emberek, akik erre, vagy rá vannak szorúlva vagy nem. (Kivétel Szingapúr) Biztos van sok olyan magyar is akinek általában rosszúl megy az üzlete és most örül a váratlan nyereségnek amit igyekszik jól ki is használni, hisz tudja, hogy ez a helyzet csak átmeneti. Aztán vannak persze a "hivatásos" lenyúlók is, akik mindig a zavarosban halásznak. De vannak persze azok is, akik látva egy migráns gyerek kedves arcát, odasietnek segíteni. Ami biztos az az, hogy ugy abszurd az egész helyzet, ahogy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!