A lemondott Varufakisz ellenzi Ciprasz új csomagját

2015. július 10. 20:07

A Ciprasz-csomag jobban tetszik Brüsszelben, mint Athénban: a görög kormányfő reggel óta győzködi arról a görög parlamentet, hogy fogadják el az intézkedéseket. Az Euronews híradója szerint míg a lemondott pénzügyminiszter ellenzi, az ellenzék támogatja Ciprasz terveit.

2015. július 10. 20:07

Reggel óta győzködi Alexisz Ciprasz és új pénzügyminisztere a görög parlament tagjait, hogy fogadják el azt az intézkedéscsomagot, amivel új mentőhitelt remél a Sziriza-kormány az ország külföldi hitelezőitől. Ciprasz azzal érvelt, hogy arra kaptak felhatalmazást a népszavazáson, hogy jobb egyezséget kössenek az Eurócsoport ultimátumánál, arra azonban nincs felhatalmazásuk, hogy kivezessék Görögországot az eurózónából.

Janusz Varufakisz baloldali közgazdász, Ciprasz hétfőn lemondott pénzügyminisztere azon öt képviselő közé tartozik, akik bejelentették: nem szavazzák meg a csomagot. A szirizás politikusok szerint Görögország inkább lépjen ki az eurózónából, és vezesse be a drachmát, mint hogy megvalósítsa azokat a megszorításokat, amiket a legújabb reformcsomagban vállalt. Az Euronews azonban úgy számol, a görög ellenzék voksaival meglesz Ciprasz többsége.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. július 11. 09:26
Ez a Cipras nem sokáig fogja "húzni"! Azok fogják hamarosan meneszteni, akik megválasztották.
Zsolt75
2015. július 10. 22:18
Milyen nehéz is becsődölni az Eurozónában. Ezúton csókoltatom a 2002-ben kormányt váltókat.
vakhangya5
2015. július 10. 21:58
"""Janusz Varufakisz baloldali közgazdász, Ciprasz hétfőn lemondott pénzügyminisztere azon öt képviselő közé tartozik, akik bejelentették: nem szavazzák meg a csomagot.""" Maradjunk annyiban, hogy Ciprasz egy pávatáncos. A népszavazás előtt már tudta, hogy mit fog csinálni. Nem véletlenül mondott le a pénzügyminisztere. Mellesleg ennek a pénzügyminiszternek állítólag van egy tanulmánya amiben megírta a görögök számára kivezető pénzügyi utat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!