Michelisz: Nagyon különleges a Hungaroringen versenyezni

2015. május 04. 11:06

A WTCC hungaroringi második versenyét fölényesen nyerte meg Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport versenyzője szerint leírhatatlan az, amikor érzi valaki azt a hatalmas szeretet, ami felé árad a lelátókról.

2015. május 04. 11:06

A Túraautó Világbajnokság (WTCC) május 3-i hungaroringi első futamán a tizedik rajtkockából indulva a nyolcadik helyen futott be Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője. A magyar versenyző a második futamon a pole pozícióból indult, és nem is engedte ki kezéből az első helyet. A Hondával versenyző hazai sportoló végig uralta a versenyt, és több mint 7 másodperccel a második Tom Coronel előtt intette őt le a kockás zászló. A harmadik Tom Chilton lett.

Michelisz győzelmét hatalmas őrjöngéssel fogadta a hazai közönség a Hungaroringen, amely legendásnak számít a WTCC világában. A verseny után Michelisz elmondta:

„Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen második futam után. Minden úgy alakult, ahogy elterveztem. Nagyon feszült voltam és nagyon nehéz volt kicsit elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy nagy a nyomás, és a második futamon, az első helyről a saját kezemben van a sorsom. Szerettem volna mindent tökéletesen csinálni, és nagyon örülök neki hogy ez összejött, mert kevés olyan alaklom van egy ember életében, amikor azt érzi, hogy ennyire ura az eseményeknek, és ennyire különleges környezetben tudja ezt megtenni. Nagyon különleges volt. (...) Tényleg minden úgy alakult, ahogy elterveztem.

Újra dobogón állni a Hungaroringen, az egy olyan érzés, amire mindig vágyom, miután megtörténik. Most még lehet élvezni a pillanatot, de holnap mikor felkelek, már azt fogom várni, mikor fogok újra a Hungaroringen versenyezni, hogy meglegyen a lehetőségem ilyen különleges pillanatokat átélni. Leírhatatlan az, amikor az ember feláll a dobogó legfelső fokára és látja ezt a hatalmas embertömeget, és érzi azt a hatalmas szeretet, ami felé árad. Ez nagyon kevés embernek adatik meg az életben, ezért nagyon szerencsésnek gondolom magam, hogy ilyen emberek állnak mögöttem.”

A magyar versenyző idei első győzelmét, és dobogós helyezését könyvelhette el hazai pályán, ami nem csak neki és csapatának, hanem a Hondának is az első győzelme volt az idei szezonban. Michelisz jelenleg 47 ponttal az összetett pontverseny 6. helyén áll, amit a Citroen argentin pilótája, José María López vezet 130 ponttal, 34 ponttal megelőzve csapattársát, a nyolcszoros ralivilágbajnok, Sébastian Loeb-öt. A sorozat két hét múlva a legendás németországi pályára, a Nordschleife-re látogat. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!