Barroso: EU vagy halálbüntetés, választani kell

2015. május 10. 11:29

José Manuel Barroso szerint bármiről folyhat vita egy demokráciában, de a halálbüntetés kérdése alapvető jogi kérdés az Unióban.

2015. május 10. 11:29

Interjút készített José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság volt elnökével az ATV. A közreadott részlet szerint Barroso elmondta: támogatja a vitát, de a halálbüntetés kérdése alapvető jogi kérdés. Valaki vagy EU-tag, vagy halálbüntetést vezet be. 

Úgy mondanám: ez része az európai civilizációról alkotott képünknek, megállapodásunknak. És részben azért tartja sokra Európát a világ, mert előremutatóbban gondolkodunk a halálbüntetés kérdéséről. Egyértelmű mind a jogi, mind a politikai konszenzus arról, hogy az Unióban ez tilos, hogy a visszaállítása egész egyszerűen nem lehetséges. Persze ha egy tagállam mégis be akarja vezetni, megteheti. De ebben az esetben távozzon az Unióból” – mondta Barroso.

A teljes interjút vasárnap este közli az ATV.

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. május 11. 11:20
Előremutatóan gondolkozunk a halálbüntetésről. A gazdaságról meg jobb nem is beszélni, Barrosonak a 10 évével igen nagy felelőssége van ebben! Ha 1951-ben írta Mo alá ezt az egyezményt a halálbüntetés eltörléséről, akkor hol voltak a nemzetközi megmondóemberek az 1956 utáni kivégzéseknél?
Fidesz-MSZP bolsevik testvériség
2015. május 11. 10:49
Ha kilépnénk az EU-ból, rögtön vissza lehetne vezetni a halálbüntit. Ilyen egyszerű. És akkor nem ez a barom maoista bibsi próbálná megmondani hogy honnan ered a passzátszél.
vigyor
2015. május 11. 08:14
Esetleg kedves Baroso EU és halálbüntetés, ha az EU polgárok többsége kiveri belőletek, hogy bocsássátok népszavazásra annak a bizonyos szerződésnek a felülbírálatát...tudod, a demokrácia ilyen furi dolog ám.
MZ/X
2015. május 11. 08:12
Ki kell lépni az EU-ból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!