Javulhat Kína, Japán és Dél-Korea viszonya

2015. március 21. 13:42

Három év után ismét tárgyalóasztalhoz ült Kína, Japán és Dél-Korea külügyminisztere annak érdekében, hogy rendezzék az országok közti kapcsolatokat.

2015. március 21. 13:42

A dél-koreai elnök asszony kezdeményezésére, és az ENSZ-főtitkár hétfői felszólítására, felújította tárgyalásait Kína, Japán és Dél-Korea. A három ország kormányzati szintű vezetői utoljára 2012 áprilisában találkoztak. Most a külügyminiszterek találkoztak Szöulban.

A három távol-keleti gazdasági hatalom viszonya az utóbbi években a történelem eltérő megítélése, valamint különböző területi viták miatt. A legutóbbi találkozó után az egyeztetések következő fordulóját törölték, miután a második világháborúban gyarmatosító Japán jelenlegi miniszterelnöke, Abe Sinzó felkereste a japán háborús hősök-bűnösök emlékhelyét.

A kínai külügyminisztérium szóvivője szerint a találkozó egy fontos lépés az országok kapcsolataink javítása érdekében. A szóvivő hozzátette: Kína és Japán viszonya már elmozdult a holtpontról, de még messze van az optimálistól.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. március 22. 10:11
"Javulhat Kína, Japán és Dél-Korea viszonya" .................. Rájött Dél-Korea és Japán arra, hogy a jelenlegi nagy "testvér" napjai megvannak számlálva (politikailag és gazdaságilag is). Nem beszélve az ökológiai végükről. Csak a hülyék nem látják ezt, meg akik nem akarják! Kína viszont, "elnyeli" a világot - egyetlen puskalövés nélkül.
Akitlosz
2015. március 21. 20:51
"A három távol-keleti gazdasági hatalom viszonya az utóbbi években a történelem eltérő megítélése, valamint különböző területi viták miatt." ??? Szép hosszú mondat, csak kár, hogy értelmetlen.
3M..
2015. március 21. 14:56
Jó érzéssel tölti el a Magyarokat, hogy több évtizedes hallgatás után, egy asztalnál láthatjuk testvérnépeink minisztereit. Mi is ennek a hatalmas testvéri közösségnek a részei vagyunk. Bíztató jelek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!