A földpályázatok eredménye miatt tüntettek a gazdák

2014. március 25. 19:01

Tüntettek a hortobágyi gazdák a szerintük elcsalt földpályázatok miatt. Szerintük olyan személyek kapták meg a legelőt, akik nyakkendőt viselnek, és most nincs jószág a legelőn.

2014. március 25. 19:01

Néhány hortobágyi gazda a budapesti Vértanúk terén tüntetett a földpályázatok eredménye ellen. A hvg.hu videójában elmondják, hogy szerintük létrejött a földmaffia a Hortobágyon, és olyanok nyertek, akiknek nincs semmilyen állata, míg olyanok nem, akiknek 500 birkája van. Az egyik gazda elmondta: olyan személyek kapták meg a legelőt, akik nyakkendőt viselnek, és most nincs jószág a legelőn. Azt azonban nem tudja, hogy lesz tovább, ha nem kapja meg a legelőt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 26. 16:49
A föld-mutyi okozza majd az álságos fidesznek a vesztét. No meg a "kéthetes rendcsinálás"!
dick52
2014. március 26. 07:06
Az okos paraszttól nem kell jobb de az okoskodótól az isten mentse meg a világot!
Fakutya Guinea
2014. március 26. 01:32
A polgármesterként 2006 óta regnáló Lajtos István még a nemzeti park előző, szocialista vezetésével kötött fölöttébb előnyös, csak csókosokat megillető haszonbérleti szerződéseket. A piaci ár harmada a bérleti díj A falu első embere az MSZP-s kormányzati ciklusok alatt két, érdekeltségébe tartozó cégen, a Nagyiváni Mezőgazdasági Kft.-n és a Delihalom Mezőgazdasági Kft.-n keresztül 2200 hektárnyi, értékes nemzeti parkos földterületre tette rá a kezét. A Hortobágyi Nemzeti Park szocialista vezetése jóval a piaci ár alatt szerződött Lajtos érdekeltségeivel. A 2015. december 31-én lejáró kontraktusok szerint a Nagyiváni Mezőgazdasági Kft. 1540 hektárnyi állami földterületet bérel, hektáronként kevesebb mint háromezer forintért, míg a Delihalom Mezőgazdasági Kft. 660 hektárhoz jutott hozzá 7700 forintos bérleti díj fejében. Szilágyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója a PestiSrácok.hu kérdésére kijelentette, „jelenleg hektáronként tízezer forintra rúgnak a hortobágyi bérleti díjak, így a háromezer forintnál is kevesebb összeg alig a harmada a piaci árnak”. „Nevetségesen alacsony bérleti díj az, amit a Nagyiváni Mezőgazdasági Kft. fizet az állami földekért, és ugyan a Delihalom Kft. hektáronkénti 7700 forintja már közelebb van a mostani árszinthez, de még az is fölöttébb jutányos” – mondta Szilágyi Gábor. Lajtosék tíz körömmel ragaszkodnak a hortobágyi 2200 hektárhoz
Ganaji Bordon
2014. március 25. 21:47
Én ma ott voltam, egy embert megkérdeztem, hogy a tehenet ugyan ismerem, de ő mint tüntető kicsoda. Mivel EGyütt-PM kabát volt rajta. Mondta, hogy ő az EGyütt-PM tagja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!