Jávor: Monthy Python-film a parlament

2014. február 04. 10:08

Az energetikai államtitkár közös nevezőre hozta a napenergiát, a geotermikus energiát és az atomenergiát: a napban és a földben is nukleáris folyamatok eredménye az energia szerinte.

2014. február 04. 10:08

Jávor Benedek szerint szürreális néha a parlament: felidézte, hogy hétfőn Kovács Pál energetikai államtitkár az energetikai bizottságban nem értette az atomenergia-ellenességet, mivel szerinte a Napban is nukleáris folyamatok eredményeként jön létre az az energia, amit a napkollektorok hasznosítanak. Jávor szerint ez az epizód is jól jelzi, hogy a kormánypárti energiapolitikusok „szörnyű mentális állapotban” vannak.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. február 05. 20:05
Te vagy benn a nyúl kisköcsög.
Secnir
2014. február 05. 09:50
apropó, paks: http://index.hu/tudomany/2014/02/04/gigantikus_naperomu_epul_indiaban/ no comment viktorhoz, és az ő megalapozott számításaihoz...
Secnir
2014. február 05. 08:44
akkor a sok fikázónak egy kis felfrissítés: http://index.hu/belfold/2014/02/03/energetikai_allamtitkar_atomeromu_napelem/ erről a posztról van szó. emiatt mondta jávor, hogy olyan a parlament, mint egy monty python előadás. aki lusta megnyitni a linket, annak a részletek: "A paksi paktumról a Fenntartható fejlődés bizottságban folyó vita során Kovács Pál energetikai államtitkár azzal érvel, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Itt valami nagyon félresikerült bohóctréfa áldozatai vagyunk. Kovács Pál a hivatalos életrajza szerint a '80-as években a Moszkvai Energetikai Egyetem mérnök-hőfizikus képzését végezte el, „Atomerőművek és Berendezések” szakon diplomázott. Az egyetem befejezésétől, vagyis 1988-tól 2004-ig végig a paksi atomerőműben dolgozott. A téma szakértőjének tűnő államtitkár arra nem tért ki, hogy a Napban magfúzió, a Paksi Atomerőműben viszont maghasadás történik, ami, hát, nem éppen ugyanaz. És sajnos arra sem, hogy egy napelem, illetve némi nukleáris fűtőanyag közelsége vajon szintén ugyanolyan hatással van-e az emberre. Ahogy azt is elfelejtette megemlíteni, hogy a Nap nagyjából 150 millió kilométerre van tőlünk, nem pedig a szomszédban."
GeoCracker
2014. február 04. 17:59
A növények is fúziós energiával működnek :-) http://endresy.blogspot.com/2014/02/allamtitkar-fuzios-novenyekert.html Attól, hogy Jávor sem szent. Kovács még barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!