Rogán a rezsiharc Ludas Matyija

2014. január 28. 10:43

Háromszor verné vissza a bankokon a pénzügyi rezsicsökkentés elsimlizését Rogán Antal, a fogyasztói alapjogok védelmezője.

2014. január 28. 10:43

Rogán szerint fogyasztói alapjog, hogy 150 ezer forintot ingyen lehessen felvenni. A bankok viszont átállították az automatáikat úgy, hogy maximum 50-60 ezer forintot ad ki egyszerre: ez nyilvánvaló átverési kísérlet. Először tárgyalnak a Bankszövetséggel, de ha ez nem vezet eredményre, akkor egyértelműen elő fogják írni, hogy ehhez a 150 ezer forinthoz mindenki ingyen hozzájuthasson.

A szolgáltatón háromszor verik vissza, ha nem érvényesíti a rezsicsökkentést: 500 millióra bírságolták eddig a közműszolgáltatókat, ez várhat a bankokra is. 

Szerinte egyébként nem a törvényhozásnak kellene ezzel foglalkoznia. „Jobb helyeken (például Németországban) a bíróság automatikusan a fogyasztó oldalára áll. Nálunk sajnos ez nem így van, ezért kénytelenek vagyunk mi lépni.

Az Európai Bizottság által kilátásba helyezett kötelezettségszegési eljárásról azt mondta: Brüsszel piaci árakat vár el, amit viszont nem lehet megengedni monopol szolgáltatóknak, mert akkor úgy elszaladnak az árak 2002 és 2010 között.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. január 29. 00:57
ez a csávo 4.5 millios hublot orában az audi A8-as hátsoüléséröl szociális érzékeny és partizán rezsiharcos, armani öltönyben.. menetelj a pokol kapujáig és pacsizz le az elvtársaiddal....horn-tol kezdve orbánig mindegyikkel..
Mimes
2014. január 28. 15:29
Ha tényleg akartak volna rezsit csökkenteni, akkor kezdésnek lelövik a LED-égők ÁFÁját, az utcai világítást is ezzel oldják meg, és állami támogatást adnak a házak szigetelésére illetve fűtéskorszerűsítésére (valakinek volt rá egy jó ötlete, hogyan, de akár le lehetne írni a szem. jöv. adóból is). Ja, az pénzbe kerül, és offshore-ozni se lehet vele? Eh, szarazegész...
liberálzöld.
2014. január 28. 14:32
Szóljon már valaki ennek a köcsög Tóninak, abban a bizonyos sztoriban nem a Döbrögi vert háromszor, hanem őt verték el.
pedroamigo
2014. január 28. 14:15
Milyen már mikor a hatalom játszik Ludas Matyisat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!