Gyarmati Dezső: A legmélyebb benyomást az 1956-os olimpia tette rám

2013. augusztus 18. 17:13

A háromszoros olimpiai bajnok 2012-ben az Újpesti Közéleti Televíziónak adott interjút, melyben beszél sportága jelenlegi és múltbeli helyzetéről, az olimpiai csapat forradalmi bizottságának elnöki tisztségéről és rengeteg másról.

2013. augusztus 18. 17:13

„Számomra a legmélyebb benyomást az 56-os olimpia tette az összes nehézségével, problémáival. Az, hogy közvetlenül a forradalom árnyékában két hét differenciával volt a szovjet-magyar döntő. Én csak így hívom, hogy döntő, mert bár elődöntő volt, számunkra ez volt a legfontosabb meccs, még akkor is, ha nem mindenki értett egyet a forradalommal. Mindenki szívét-lelkét beleadta a mérkőzésbe, amit csodálatos módon 4-0-ra nyertünk” – fogalmazott a portréműsorban az 1956-os olimpiáról Gyarmati Dezső.

„A családi eseményeket levonva életem legnagyobb eseményének tartom, hogy részt vettem a forradalomban, azt, hogy Nagy Imréhez bemehettem a Kutassal és el tudtam intézni, hogy kiengedjék a magyar csapatot és így részt vehettünk az olimpián. Minden más összemosódik, és voltak benne nem kellemes ügyek is, de egy forradalomba akarva-akaratlanul is belekapnak piszkos ügyek” – mesélte a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 19. 11:14
Isten nyugosztalja, köszönjük!
Senki Alfonz
2013. augusztus 18. 21:28
Nem irigyeltem tőle soha semmit, semmilyen címét, tehetségét, vagyonát, lehetőségeit, csak...................................................................................egyetlen egyet: Bara Margitot, a valaha élt legszebb magyar színésznőt!!!
bsandor
2013. augusztus 18. 18:03
a francba,hiányzol nekünk..
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 18. 17:54
Örülnék ha a helyi uszodát igénybe tudnám venni MUNKAIDŐ UTÁN, de nem lehet, mert délelőtt és délután is estig pólóedzés van benne A TÖMEGSPORT LE VAN SZARVA A VERSENYZŐK, KLUBOK MIATT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!