Fónagy: Zsidó vagyok, nem én választottam

2012. december 04. 09:30

Fónagy János a Vona Gábornak adott válaszában elmondta: ő zsidó, nem választhatott, de a Jobbik igen, így a pártnak viselnie kell a társadalom minden ítéletét.

2012. december 04. 09:30

Vona Gábor szerint a vasárnapi megmozdulás megmutatta, hogy az MSZP és a Fidesz azonnal képes koalícióba tömörülni, ha a jelszó az, hogy „együtt Jeruzsálemért”. Az emberek számára nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk a valódi probléma, ami a két politikai erő közös felelőssége – szólalt fel a Jobbik frakcióvezetője.

Fónagy János államtitkár válaszában rossz gyakorlatnak nevezte a bocsánatkérést, felvetve: ha 1945-ben Szálasi Ferenc bocsánatot kért volna, Vona Gábor mit mondott volna. Hangsúlyozta, az esetnek vannak történelmi előzményei, történelmi tapasztalatai és áldozatai – mintegy 600 ezer magyar ember. Elmondta azt is: nem kettős állampolgár. Hozzátette: „apám, anyám zsidó volt, én is az vagyok, ha tetszik, ha nem”. Mint mondta, ő nem választhatott, de Jobbik igen. A Jobbik viselje a társadalom minden ítéletét azért az útért, amit választott – zárta szavait, amelyeket hosszas taps követett a Házban.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2012. december 05. 15:15
Keresztény zsidók Izraelben (figyelem, autentikus forrás:)! http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200903/zsido_keresztenyek_izraelben Szóval hagyjuk már ezt "a zsidóság az egy vallás" szöveget. Nem az! Származás, nép, népcsoport, etnikum.
afterall33
2012. december 05. 14:38
Akkor már van egy zsidó a fideszben.
kukagyerek
2012. december 05. 09:35
" ő zsidó, nem választhatott, de a Jobbik igen.." És, mit kellett volna a Jobbiknak választania? A likud testvérpártiságot?
wartog
2012. december 04. 23:30
Csak kerdezem! Tessek mondani, az izraeli parlamentnek häny Magyar-zsido kettös ällampolgär kepviselöje van??????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!